Díjazott háztervek
DÍJNYERTES TERV
I. helyezett házterv: Reisz Ádám építész
Az épületbe olyan anyagokat terveztek, amelyek a szűkebb környezetből beszerezhetők, és feldolgozásuk a lehető leginkább környezetbarát.
1
2
3
4
5
DÍJNYERTES TERV
A környezettudatos családi ház tervezésénél egy egész évben egészséges és élhető életteret biztosító épület koncepciójának felvázolása volt a cél. »
DÍJNYERTES TERV
A két, egymásra merőleges kubusból álló épülettömeg egy hosszanti egyszintes, zöldtetővel fedett egységből áll a terep rétegvonalait nagyjából követve. »
DÍJNYERTES TERV
Az U alakú családi ház közösségi terei a gyönyörű a kilátás felé nyílnak, ugyanakkor ez az épületforma egy intim belső kertet is létrehoz. »
TÁMOGATOTT TERV
Az elképzelt hatfős család számára élhető és fenntartható otthon megtervezését tűzték ki célul egy minősített szalmaház létrehozásával. »
TÁMOGATOTT TERV
A családi ház már az alapjaiban környezettudatos kialakítású, amihez hatékony passzív és aktív megoldások társulnak. »
TÁMOGATOTT TERV
Az épület javasolt határoló szerkezeteinek hőátbocsátási tényezője a jelenlegi szabályozás alapján előírt követelménynek mindössze 60 százaléka. »
TÁMOGATOTT TERV
A ház egy átlagos méretű családnak biztosít otthont. Egy központi átrium köré szervezi a helyiségeket, amely a kint és bent érzetét kapcsolja össze. »
TÁMOGATOTT TERV
Egy letisztult, minimalizált tömegű épület kialakítása volt a cél, amelyben a funkciók logikus térbeli kapcsolata határozza meg a formát. »
TÁMOGATOTT TERV
A terület mérete és a vonatkozó előírások egy magas igényszintű, akár több generáció számára is otthont adó épület kialakítását teszik lehetővé. »