Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  A London Design Hét legjobb bútorai
Bútor / tárgy

A London Design Hét legjobb bútorai

Design Club
 
2012. október 19.
Az idei London Design Festival több izgalmas momentummal kecsegtetett. A bútorok tekintetében történt néhány említésre méltó változás. Új technológiák és matériák láttak napvilágot a design egyik fővárosában, ahol az új trendeket is bemutatták.
Körültekintve a London Design Festival eseményein és standjain, meg kell állapítani, hogy nem túl nagy, de jelentős változáson megy át jelenleg a kortárs tárgy -és bútorgyártás. Új anyagok és gyártási technológiák bukkantak fel. Kisszériás bútorkollekciók egyedi darabjai és eddig még ismeretlen bútor manufaktúrák jelentek meg a piacon és a design szekcióban. Korábbi vintage darabokat új technikával ötvöztek. Mintás, printelt berakosok, élénk színű bútorlapokkal.

Anthony Hartley - CABLE TABLE with chairs

&ON - Empress Chair

Továbbra is megmaradtak a különböző struktúrájú fa bútorok és a skandináv jellegű berendezések a lakberendezésben. Emellett pedig jelen vannak az élénk színű, valamely új technikát felvonultató darabok.

BE + HAVE

Sedici Amitrani

2012-ben a multifunkciós bútoroké a főszerep. A különböző ülőalkalmatosságok kombinálhatósága funciók szerint alakítható. Kisebb helyet foglal és praktikusabb, mint egy önmagában álló, szoborszerű bútordarab.

Coucou Manou - Red Blue boulder

Nagyon jellemző a CMYK alapszínek és egy-egy plusz árnyalat megjelenítése a bútorokon. Ezek a figyelemfelkeltő színkombinációk leginkább semlegesebb terekben érvényesülnek, ha vegyítjük őket, akkor könnyen kiolthatják egymást, vagy abba a hibába eshetünk, hogy túl sok, vagy drasztikus lesz a hatás.

Ercol

Fantasztikus motívumok és élénk hangulat uralkodik minden bútoron és lakástextilen. A letisztult fa bútorok a skandináv behatásnak köszönhetők. Ez a minőség mindenhol megállja a helyét, legyen az a lakás bármely pontja.

Ian Archer - TANGO

A korábbi évek során is már megjelentek az élénk, fluoreszkáló színek. Mára ezek letisztultak a kárpitokon. Megmaradtak a buja, olykor vad színek, amit a tervezők előszeretettel vegyítenek pasztell árnyalatokkal. Ezek a karakteres darabok dominálnak a lakás legékesebb pontján, a többi berendezés pedig ehhez tud idomulni. 

Invisble City Incunabular - Tallboy Blues

Nem kizárólag a sok színű, vagy színátmenetes bútorok vannak jelen a piacon, hanem az egyszínű, kiemelkedő szériás bútorok is teret hódítanak manapság. Legyen az egy alapszín, vagy egy továbbfejlesztett változat, akkor is gyönyörű látványt nyújt még egy modern lakásban is. Könnyen támadhat az az érzésünk, hogy a nagyszülők padlásáról előkerült, vintage darabokat értelmezik újra a nagy designerek. 

Nick James Design

Zoe Murhpy

Kate Noakes

Tamasyn Gambell

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK