Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Csiki-csuki zuhanyzó
Bútor / tárgy

Csiki-csuki zuhanyzó

Élménydesigner
A fiúk a csapatból azt a munkát kapták, hogy szabadítsák fel a teret a fürdőszobában. A feladatot sikeresen abszolválták, így született meg az "Open Space" program, mely első látásra egy egyszerű és szép zuhanyfülke. Aztán kiderül, hogy annál sokkal több.
A fiúk, azaz Gernot Bohmann, Harald Gründl és Martin Bergmann már többször bizonyítottak fürdőszoba témában, ám eddig csupán magára a fürdésre szorítkoztak. Most elérkezett az ideje a zuhanyzótervezésnek.

Az Open Space tulajdonképpen egy leválasztott zuhanyzó, melyet használat után diszkrét falburkolatként oldalra lehet hajtani, és amely mögött jól elrejthetők a szerelvények, zuhanyfejek, tusfürdők és samponok. A leválasztásnak ez az új formája nemcsak optikailag nyitja meg a teret, hanem a mozgást is kényelmesebbé teszi, amely különösen kis fürdőszobák esetén előnyös.


Az Open Space kontúrja a falon úgy néz ki, mint egy tükörfényes, krómozott, körbefutó keret. A keretben két, nagy felületű üvegajtót helyeztek el. Egy fogantyúval zuhanyzóvá alakítható, majd ezt követően falburkolatként visszahajtható. Ha valaki a szerelvények oldalán sima üveg helyett tükörüveget választ, még jobban érvényesül az optikai hatás, és a fürdőszoba jóval nagyobbnak látszik.

A műszaki különlegesség a profilokban rejlik. Az ajtóprofilba emelő- és süllyesztő-mechanizmust építettek be. Ennek köszönhetően az ajtók automatikusan megállnak 90 fokos zuhanyozási helyzetnél és lesüllyednek, ha mozgatják őket. Így garantált, hogy a zuhany használata után sem úszik az egész helyiség.

Tisztításhoz az ajtók szélesebbre tárhatók és 180 foknál automatikusan ismét lesüllyednek. A rendkívüli stabilitásról a beépített U-profil gondoskodik. A kialakításnál ezzel figyelembe vették a 18 mm-es fali kiegyenlítést, ami nem teljesen egyenes falaknál előnyös, ahogy az például régi építésű házak esetében gyakran előfordul.

Hogy még teljesebb legyen a kényelmi skála, az Open Space nemcsak burkolt padlóval kombinálható, hanem speciális zuhanytálcákkal és a megfelelő káddal is.

Forrás: Duravit

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Fürdőszoba, a kényelem centruma
Itt kezdődik és végződik a napunk, ha pedig fürdőszobánkat igazán kellemes hellyé tudjuk varázsolni, napközben is sokkal szívesebben tartózkodunk bent. Tegyük nyugalmas szigetté!


KATEGÓRIÁK