Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Csipkés acélbútorok
Bútor / tárgy

Csipkés acélbútorok

Élménydesigner
A természet – legyen szó bármelyik művészeti ágról – az inspiráció legalapvetőbb forrása. Ezt remekül példázza az Ikebana bútor kollekció is.
A formatervezésről nem éppen a népi művészet jut az eszünkbe. Nem így Remigiusz Laskowksi design díjas lengyel iparművésznek, aki szokatlan nézeteket vall a designról. Ő egyenesen a népművészetből és így a természetből merített ihletet, ennek gyümölcseként született Ikebana névre keresztelt bútor együttese. A kollekció kisebb, nagyobb asztalokból, tükrökből, fogasokból, faliórákból és lámpákból áll, minden darab porszórt acélból készült, némelyik erőteljes, vibráló színben.


A formák nagyon egyszerűek, minden bútor és kiegészítő egyetlen darab acéllapból készült, illesztés, csavarozás, hegesztés nélkül, csupán hajlítással. A díszítő elemek precízen megtervezett virág- és állatmotívumok, melyeket milliméteres pontossággal, csipkeszerűen vágtak ki a lemezből.


A Laskowscy Design ezzel a kollekcióval egy újabb lépést tett a szórakoztató és játékos módon berendezett belső terek irányába.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Asztal olvadó jégből?
Szemünk jól közvetíti a látottakat, de agyunk hajlamos másként tudatosítani a vizuális élményt. A Liquid Glacial asztal valójában optikai csalódás.


KATEGÓRIÁK