Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Dohányzóasztal és kandalló egyben
Bútor / tárgy

Dohányzóasztal és kandalló egyben

Élménydesigner
 
2012. május 29.
Reneszánszát éli a többfunkciós bútor, ez pedig meglepő párosításokra ad lehetőséget. Ilyen a biokandalló és a dohányzóasztal összeépítése.
A tűz körül ücsörgés igénye a történelem előtti idők óta hozzánk tartozik és se nem éghajlat, se nem időjárás, még csak nem is földrajzi helytől függő. Tábortüzet nyáron is gyújtunk, télen pedig nincs jobb a kandalló tüzénél. Ez az ősi vonzalom inspirálta a Planika Fires tervezőit a különleges asztal, a Coffee Fire megépítésére.

Szobába és teraszra egyaránt jó választás a Coffee Fire
A biokandalló üveghengere az asztal szélére került, így marad elegendő szabad felület az asztalon


A bio kandallók népszerűségét meglovagolva a szerkezetet egy dohányzóasztalba integrálták, így az asztalnál üldögélve élvezhetjük a lángok látványát. A konstrukcióhoz – lévén bio kandalló – nem kell kémény, sem extra szellőzés. A hőálló üveghengerbe speciális, éghető folyadék kerül, mely teljesen szagtalan és megújuló forrásból származik. Egyetlen égésterméke a vízgőz, szén-dioxid mennyisége megegyezik az emberi lélegzetével. Tehát elegendő annyit szellőztetni, amennyi egy átlagos lakásban elvárható. Az égő kapacitása 1 liter, ez 3,5 órára elég, ennyi ideig ülhetjük körül és bámulhatjuk a tüzet, melegedhetünk körülötte.

A biokandalló 1 liter fűtőfolyadékkal 3,5 órát működik
A speciális fűtőanyag szagtalan és nem terheli jobban a környezetet, mint az emberi lélegzet


A tervezők az üveghengert a különféle formájú – négyzet, illetve téglalap – asztalkák szélén helyezték el, elegendő helyet hagyva így egyéb funkcióknak. Az asztalokhoz legalább 14 négyzetméter alapterületű helyiség szükséges, így egy ilyen kandallóval bővített dohányzóasztal még egy kis lakásban is elfér. Nyári teraszokon pedig igazán különleges és egyedi látványt kelt.

Többféle formában és felülettel készülnek az asztalok, melyekbe a biokandalló üveghengere kerül

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK