Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Electrolux Shine Project mosógép
Bútor / tárgy

Electrolux Shine Project mosógép

Design Club
Szabó Levente azok közé a hazai formatervezők közé tartozik, akiknek a munkáját 2011-ben a rangos bírálóbizottság 302 beérkezett pályázat közül Magyar Formatervezési Díjjal jutalmazta.

Magyar Formatervezési Díj – Terv kategória

Electrolux Shine Project mosógép


„A megrendelő a 2010-es Eurocucina vásáron, Milánóban nagy sikerrel jelentkezett ezzel a különleges termékkel, amely a jövő magas színvonalú, visszafogott és választékos látványvilágát az ökológiai igényekkel és az élettérhez kapcsolódó elvárásokkal sikeresen ötvözi.”


Kisméretű lakóterekben ruhák tisztítására a fürdőszobai környezet a legmegfelelőbb – ezen a tényen alapulnak az Electrolux Shine Project mosógépek, melyek az aktuális urbanizációs és ökológiai problémákra keresik a választ.

„A mosógépek kialakításában a letisztultság és a fény játéka inspirálta az Electrolux európai design csapatát az ergonómiai elvárásokon túl” – mondta Szabó Levente, akinek csapata mérnökökkel és marketing szakemberekkel működött együtt. A helykihasználás, illetve a gép és a felhasználó közötti viszony is fontos szempont volt a tervezés során.


A Shine célcsoportja az elvárosiasodás során kialakuló, főleg kis háztartásban élő, rohanó életmódot folytató ember, aki fogékony a progresszív tárgyvilágra.

„A mosógép falra szerelhető változata 1,5-2, míg a szabadon álló 3 kiló ruha tisztítására alkalmas. A betöltés után egy érintős kezelőfelületen lehet kiválasztani a funkciókat, az aktuális mosási folyamatot az ajtó körül végigfutó fény mutatja” – vezet be a felhasználás rejtelmeibe Szabó Levente.A visszafogott látványú, energia- és víztakarékos mosógép forgalomba helyezésének időpontja még nem nyilvános.


Alkotó: Electrolux Industrial Design Center Europe / Fabric Care Team
Gyártó: Electrolux

Címkék: 


KATEGÓRIÁK