Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Fabútor újraértelmezve
Bútor / tárgy

Fabútor újraértelmezve

Design Club
 
2012. június 3.
Az izraeli származású fiatal formatervező, Hilla Shamia álmai alapján megszületett a különleges technológiával készült fa bútor, a Wood Casting.

A tervező a koncepciót arra hegyezte ki, hogy a tapasztalatok értelmében az emberek érzelmileg igencsak kötődnek azokhoz a tárgyakhoz, – különösképp a bútorokhoz, – amelyek körül veszik őket. Vannak olyanok, amikhez kevésbé és vannak olyanok, amikhez jobban ragaszkodunk, mert valamilyen történet, vagy egy egész életszakasz kötődik hozzájuk.

 Hilla Shamia Tel Aviv-ban él és alkot egyszerre. Tanulmányai során mindig új anyagokkal és lehetőségekkel kísérletezett, amiből végül megszületett egy olyan fa bútorcsalád, ami teljes megjelenésével tükrözi a múlt tradicionális vonalait és a jövőben oly szükségessé vált fenntartható gondolkodást. Újraértelmezte egy korábbi koncepcióját és tökéletesítette a természettel való kapcsolatát.

Az új technológiát addig tökéletesítették, míg végül létrejött egy alumínium váz szerkezetre épülő fa bútoregyüttes. Nem érezhető a két anyag különbözősége, inkább az összeolvadásukra és a közösen alkotott harmóniára terelődik a figyelem. Az egyes elemek egymással kombinálhatók, ezáltal egy munltifunkciós bútorkomplexumot kaphatunk. Olyan, mintha a padszerű ülőalkalmatosságot egy anyagból öntötték volna ki. Az új anyagkombinációnak köszönhetően ezek a bútorok képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, még a fagynak is kültéren.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK