Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Fészek ágy az egész családnak
Bútor / tárgy

Fészek ágy az egész családnak

Élménydesigner
 
2012. május 14.
Lehetséges, hogy egyetlen, jól kitalált bútor, akár egy egész helyiséget képes helyettesíteni? Ha egy hatalmas fészekről van szó, akkor igen.
Mit tesz a madár a fészkében? Tojásokat rak, kikölti, felneveli benne az utódokat, itt eszik és alszik. Ez a komplex hely adta az ötletet az O ⃰ GE Creative Group tervezőinek, hogy megalkossák a maguk fészkét, majd miután saját családjukon tesztelték, közkinccsé tegyék ezt teljességgel forradalmi berendezési tárgyat.


Magában a konstrukcióban semmi boszorkányság nincs. A váz könnyen hajlítható acélhuzalokból áll, melyet az ökológiai szemlélet jegyében kimustrált hullámkartonnal vontak be. Ebbe a mélyedésbe került egy hatalmas párna, melyet apró PU golyócskákkal – akárcsak a babzsák foteleknél – tömtek ki. Ennek a töltetnek az előnye, hogy felveszi a fészekben heverészők testhelyzetét, de nem süpped be alattuk annyira, hogy az már kényelmetlen. Aztán persze a fészekbe még annyi párna hajítható, amennyi jól esik.


A fészek méretei (a nagyobbik 4,5 méter, a kisebbik 3,2 méter átmérőjű) akkorák, hogy egy négytagú család kényelmesen elfér benne, de „sok jó ember kis helyen is elfér” alapon a fészkelők száma tetszés szerint növelhető. Jó ez ágynak, kanapénak, játszótérnek, kuckónak, szóval csupa olyan dolognak, amihez egyébként különféle bútorok kellenének, különféle helyiségekben. Itt viszont egy helyen fészkelhet mindenki.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A konyha dísze: lámpa kanálból
Konyha stílusosan? Ki ne szeretne egyedi megoldásokat ebbe a sokat használt helyiségbe. Ehhez elég egy különleges kiegészítő, a kanál.
Kanapé óriáskosárból
Egy fiatal svéd designer gondolt egy merészet, és a hagyományos kosár formából és fonási technikából kiindulva készített kényelmes kanapét.
Szivárvány komód
Az egyik legpraktikusabb bútor, ami az évszázadok során elképesztő metamorfózison esett át, a komód. És még mindig van új a nap alatt.


KATEGÓRIÁK