Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Finn design recept Karim Rashiddal
Bútor / tárgy

Finn design recept Karim Rashiddal

Élménydesigner
Végy egy helyet, ahol magától értetődő az ökológiai szemlélet, adj hozzá egy adag ötletet, fűszerezd egy csepp designnal és tálald Karim Rashiddal.
A 2009-ben alapított finn design cég, a Punkalive tervezői nem sokat teketóriáztak, amikor bútorgyártásra adták a fejüket. Csak azzal kalkuláltak, ami egy karnyújtásnyira volt tőlük: az erdővel, a helyi energiaszolgáltatóval és a közeli munkaerővel. Karim Rashid személye pedig a szerencsés véletlen műve.


A Punkalive környezetbarát módon, fából alkot bútorokat. Ehhez a finn lucból készült, úgynevezett Kerto-t használják, ami tulajdonképpen egy rétegelt és rugalmas furnér. Minden bútordarabjukkal az ökológiai szemléletet és a fenntarthatóságot hangsúlyozzák.


A fa egy 100 km-es sugarú körön belüli területről származik, a fűrészmalom pedig a közeli Punkaharju-ban található. Ide viszik megmunkálni az alapanyagot, hogy aztán a fűrészport és a fahulladékot a városi hőerőmű közösségi célokra elhasználja.


A Punkalive termékek koncepciója a szabad formanyelv és az esztétikus, ám különös megjelenés. Ez volt egyébként, ami felkeltett Karim Rashid érdeklődését is a Punkalive iránt, így szinte az alapítás óta együttműködik a társasággal, még Milánóban is egy közösen tervezett kollekciót állítottak ki.


Rashid tervezte a High Roller nyugágyat, az alacsony Roller dohányzóasztalt és újabban a Matroyshkarim darabokat, amelyek a Punkalive kollekció kiegészítői.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK