Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Fürdőkád és mosdó kőből
Bútor / tárgy

Fürdőkád és mosdó kőből

Élménydesigner
 
2012. május 6.
Ha kád, akkor akril, ha mosdó, akkor porcelán. Vagy mégsem? Láttunk már kádat, mosdót fából és betonból, itt az ideje, hogy megbarátkozzunk a kővel is.
A neves építész, belsőépítész Steve Leung bútor és lakberendezési termék sorozatával saját hírnevét öregbítette, INKSTONE nevű új kollekciójával pedig valószínű, hogy újabb rajongókat szerzett. A fürdőkádból és mosdókból álló termékcsalád az olasz Neutra szaniter márka közreműködésével született meg és az idei Milánói Bútorvásáron nagy sikert aratott.

Egyetlen tömbből faragott kőkád az INKSTONE egyik legkülönlegesebb darabja
Mosdótálca tinta kőből
Medence-szerű kőmosdó


Az INKSTONE elnevezés a kínai tinta kőre utal, melynek zúzalékából a távol-keleti kalligráfiák festékanyaga készült. A kő egyik tulajdonsága, hogy könnyen alakítható, tökéletesen simává csiszolható, tapintásra kellemes, meleg érzetű és rendkívül tartós.

A tinta kőből készült mosdó belseje
A régi mosdótálakra emlékeztető darab


Az INKSTONE kádakat és mosdókat a kínai fürdőkben használt medencék ihlették. Tervezője arra törekedett, hogy az anyag szépségéből mit se vegyen el, meghagyta azt a maga természetességében, nem dekorálta feleslegesen. A kollekció minden darabjában sajátosan ötvöződnek a távol-keleti és nyugati elemek, ugyanakkor sem a funkció, sem az esztétikum nem kerül előtérbe a másik rovására, inkább a kiegyensúlyozottság, a harmónia érződik rajtuk.

Egyedi megjelenésű mosdótálca
Különleges és nem szokványos, de nem idegen a fekete kő mosdó


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Fából faragott fürdőkád
Lássuk be, egy közönséges fürdőkádra még véletlenül sem tekintünk műalkotásként. A svájci Alegna cég megcáfolja ezt.


KATEGÓRIÁK