Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Gyűjtők álma: 12 000 üveggolyó az asztalon
Bútor / tárgy

Gyűjtők álma: 12 000 üveggolyó az asztalon

Farkas Tatjana
Sokáig menőnek számított az üveglapos asztal, aztán megszoktuk. Kicsit már le is járt a dolog. Na, de üveggolyókkal turbózva, kicsit más a felállás.
Tegye fel a kezét, aki nem ismeri a golyós játékot! Emlékszem, nálunk órákig lekötötte az egész családot, ahogy egy-egy vasárnap délután ide-oda rakosgattuk a színes üvegcsodákat.
Azóta sem találkoztam még olyan emberrel, akit ne varázsolnának el az üveggolyók. A madridi design stúdió, Lucas Munoz és az enPieza! jóvoltából most újból kedvünkre rakosgathatjuk a golyókat a "Knikas" elnevezésű asztalon. A fehérre festett fémből készült egyszerű asztalvázból, üveglapból és nyolc darab áttetsző metakrilát fiókból álló 240x120 centiméteres szerkezetben 12 000 darab üveggolyó található, melyeket tetszés szerint csoportosíthatunk, variálhatunk vagy akár kirakhatjuk a nekünk tetsző képet is belőlük. Zseniális ötlet, hogyan adhatunk színt, izgalmas felületet egy egyszerű bútordarabnak.

Fotó: Karen Caracheo
És miért ne alkothatnánk meg mi is a magunk verzóját? Ha már meguntuk a néhány éve divatba jött üvegfelületű (homokkal, virággal, képekkel dekorált) szintén kihúzható elemmel kialakított asztalunkat, töltsük meg üveggolyókkal. De ne csodálkozzunk, ha egy ilyen asztal társaságában a vendégeket jobban leköti a színkavalkád, mint a mondanivalónk.
Az asztal elnyerte a VEGAP and Fundación Arte y Derecho formatervezésért járó díját.
Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Asztal olvadó jégből?
Szemünk jól közvetíti a látottakat, de agyunk hajlamos másként tudatosítani a vizuális élményt. A Liquid Glacial asztal valójában optikai csalódás.


KATEGÓRIÁK