Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Ha parti, akkor Parapu
Bútor / tárgy

Ha parti, akkor Parapu

Farkas Tatjana
Amikor az ember zsúrt szervez, az egyik legnagyobb fejtörést a vendégek leültetése jelenti. Ezen a problémán sokat lendíthet a Parapu.
Most mondhatjuk azt, hogy néhány ülőpárna vagy egy vastag szőnyeg is megteszi, de mégiscsak kulturáltabbnak tűnik, ha az ember székre ülhet. A kevés hely problémájára már többféle megoldás is született, a svéd Södra és a Claesson Koivisto Rune cégek környezetbarát termékét azonban első pillantásra szívünkbe fogjuk zárni.

A tojástartó dobozokhoz hasonló tapintású színes székek könnyűek (még egy 1 éves is fél kézzel megmozdítja őket), egymásba csúsztathatóak (játékból akár még tornyot is építhetünk belőle), vízállóak, könnyen tisztíthatóak, tartósak és újrahasznosíthatók. Alapanyaguk egy speciális pép, ami ötvözi a papír, a fém, a fa és a műanyag tulajdonságait. Egy olyan lebontható anyag, mely kukoricacsőből és nádcukor felhasználásával készült, pár milliméter vastagságban már képes egy ember testsúlyát elbírni, ellenállóképessége folytán pedig a belőle készült bútor akár kültéren is évekig tárolható.

Már csak azt várjuk, a felnőttek méretében is készüljön néhány játékos vidám darab.


Forrás: Sodra

Címkék: 


KATEGÓRIÁK