Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  IKEA PS 2012 katalógus
Bútor / tárgy

IKEA PS 2012 katalógus

Szép Házak
 
2012. május 4.
Az IKEA kérése az volt a tervezők felé, hogy tekintsenek vissza, és modernizálják a régi dizájnt. Újítsák meg az akkori formákat, funkciókat és anyagokat, biztosítva a termék hosszú távú fenntarthatóságát. Természetesen a megfizethetőséget is tartsák szem előtt, mivel hiszik, hogy a dizájnnak – az olyan újításoknak is, mint az IKEA PS – az igazi otthonokban a helye. Múltbéli, jelenbéli és jövőbéli küldetésünk, hogy szebb hétköznapokat teremtsünk az emberek többsége számára.
Az IKEA PS az IKEA formatervezési innovációja, melyet 1995-ben indítottak el azzal a céllal, hogy az üzleti modellt, vagyis a lakberendezési vállalatot erősítsék. A PS, jelentése Post Scriptum (Utóirat), a legmodernebb skandináv dizájnt helyezi a középpontba, anélkül, hogy szem elől tévesztené az IKEA egyediségét – megfizethető, minőségi formatervezés minél több ember számára.

IKEA PS 2012 katalógus

A kollekció háttere


Az IKEA PS 2012 kollekciójának megalkotásához az IKEA 19 tervezőt kért fel arra, hogy a múltbéli ötleteket, emlékeket, formákat és termékeket ültessék át a jelenbe. A tervezők több mint 60 év katalógusfotóit és termékarchívumát nézték át, hogy inspirációt merítsenek a múltból, és 46 új terméket alkossanak. „A dizájn világában időnként divatossá válik a nosztalgiázás, a régi stílusú, de új gyártású termékek bevezetése, – állítja Peter Klinkert, az IKEA PS projektvezetője. – Az IKEA PS nem arról szól, hogy régi termékeket újra piacra dobunk. Ha így lenne, az IKEA nem fejlődne tovább. Inkább a múltba visszatekintve inspirálódunk,
és termékeket újítunk meg, melyek a jövőbe mutatnak.”

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

A kollekció


IKEA PS 2012 katalógus

Az IKEA PS 2012 kollekció hasznos, fontos, egymásba helyezhető, fenntartható, rugalmas, vicces és meglepő termékeket tartalmaz különböző anyagokból és élénk színekben gyártva. Ez a kollekció, a padtól kezdve a bogárszerű, bel- és kültéren egy-aránt használható acél széken keresztül a  babaházra emlékeztető gyerekpolcig, minden temékvonalból tartalmaz termékeket, és mindent megtestesít, amit az IKEA. „Ebben a kollekcióban a kisgyermekes családok, a kis lakásokban élők és a szerényebb anyagi lehetőségűek egyaránt megtalálják a számukra hasznos termékeket, – mondja Mats Nilsson, az IKEA of Sweden választékstratégája. – Függetlenül attól, hogy egy vagy több termékről van szó, a PS termékek célja az emberek inspirálása, igényeik és kívánságaik kielégítése.”

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

Új ötletek egy jobb jövőért – fenntartható anyagok és technológiák


Régi ötletek és termékek felelevenítése során az IKEA célja a pazarló anyagok és folyamatok
kiküszöbölése. A jövőbe tekintés azt jelenti, hogy a mai ötleteket, anyagokat és technológiákat úgy használjuk, hogy minél kevésbé terheljük környezetünket. Ezért használunk az IKEA PS 2012 termékeknél fenntarthatóbb és megújítható anyagokat, mint például a fa-műanyag keverék, zsákrugók, lenvászon, bambusz, újrahasznosított PET műanyag és LED. Ezek a technológiai előrelépések és a fejlettebb anyaghasználat jobb és fenntarthatóbb életet biztosítanak sok ember számára – ma és holnap.

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

A családi örökség felelevenítése – apától a lányig, a szék változást hoz


IKEA PS 2012 katalógus

Növények a  középpontban – a 70-es évek mintájára


IKEA PS 2012 katalógus

Valódi termékek valódi otthonokba


Az IKEA-ban az az elv érvényesül, hogy a jó dizájn nem csak kevesek kiváltsága. A hétköznapi otthonokba való, minél több ember számára. Ennek bizonyítására fotózta le az IKEA a PS 2012 termékeket hat különböző svéd otthonban, a modern apartmanoktól kezdve a századfordulón épült házakig.

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 katalógus

IKEA PS 2012 kampány – Meríts ihletet és legyél inspiráló!


A valódi otthonokban készült fotók csak a kezdetét jelentik annak a kezdeményezésnek, hogy az IKEA rajongóit a világ összes részéről egyesítsék az IKEA PS 2012 kampány oldalán. A felhasználók feltölthetik saját fotóikat az általuk használt IKEA PS 2012 termékekről, ezzel inspirálva a többi weboldal-látogatót. A fotók között termékenként, országonként, kedveltség és a feltöltés időpontja szerint lehet majd válogatni.

Itt lehet feltölteni a fotókat: IKEAPSathome

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK