Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Kerti bútor nem csak kertbe
Bútor / tárgy

Kerti bútor nem csak kertbe

Élménydesigner
 
2012. május 30.
A kerti bútor, ha jó szemmel választottunk, a lakásban is hasznunkra lesz. Akárcsak ez a lábnélküli pihenő szék, amiben olvasni, tévézni is jól esik.
Az eredetileg textiltervező Lorenza Bozzoli megelégelte, hogy egyes bútorok esetében kemény döntést kell meghoznia: beltéren vagy kint használja. És hiába próbált a döntés elől kitérni, hiszen a kanapét mégsem lehet a teraszra vonszolni, ahogy az összecsukható nyugágy sem éppen a szobába való. Így aztán megtervezte a Fedro-t, melyet a DEDON le is gyártott, és ezzel egy csapásra pontot tett a dolog végére.

Mindegy, hogy a kertben pihennénk vagy a szobában tévéznénk, a lábnélküli szék mindenhol hasznos és kényelmes


A Fedro egy lábnélküli szék, rendkívül könnyű és nagyon kényelmes. Még egy gyerek is könnyen kiviszi a kertbe vagy a teraszra és ugyanilyen egyszerűen becipelhető. Színes és látványos, bátran el lehet helyezni a nappaliban, az olvasó sarokban, a tévé előtt vagy akár a gyerekszobában. A tervezőnő sokat adott az ergonómiára, ezért aztán kényelemben nincs hiány. A szék támlája megtámasztja a derekat, a párna a fejet és a látszat ellenére roppant stabil és masszív.

A kerti szék formáját a latin-amerikai trópusi madarak ihlették: a flamingó, a kolibri és a quetzal. Innen erednek élénk, erőteljes színei is.

A Fedro így összerakva alig foglal helyet


A pihenő szék nem foglal sok helyet, ha több van belőle, egymásra rakható és így egy sarokban elfér. A lábnélküli szék megszólalásig hasonlít a természetes növényi szálakból szőtt kerti bútorokra, pedig anyaga speciális, szintetikus DEDON szál. Éppen ezért az időjárás viszontagságait nagyon jól tűri.

Színes, kényelmes, masszív. Minden a Fedro mellett szól

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK