Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Lakástextil egyenesen Londonból
Bútor / tárgy

Lakástextil egyenesen Londonból

Design Club
 
2012. október 28.
A lakberendezésben újra látszik elmozdulás 2012-ben, amihez a lakástextilek, a kiegészítők és a bútorok, tárgyak is ugyanúgy idomulnak, mint eddig. Nem gondolnánk, hogy már óriási változást érhetünk el az otthonunk áttervezésekor, ha csak a lakástextileket cseréljük le.
Évről évre változnak a trendek mind a lakberendezés, mind a design területén. Egyik nincs a másik nélkül, ez a két szakma egymásból táplálkozik. Ha egy formatervező, vagy egy textiltervező új inspirációt kap, akkor új irányvonalak rajzolódnak ki a lakástervezés területén. Idén Londonban új megoldásokra bukkantunk a Design Hét berkein belül.

Az idei évben is Deborah Bowness, Farmhouse Floral

Amellett, hogy rengeteg új, eddig még ismeretlen tervező depütált új kollekciójával, addig új technológiák is megjelentek a piacon. A gazdasági válság hatását már inkább előnyükre fordították a tervezők, mint hátrányukra, ebből következik, hogy már nem csak az a fő szempont, hogy költséghatékonyak maradjanak, hanem, hogy mindezt úgy tegyék, hogy a minőség is megmaradjon.

HighHouse, Greengate toile tapéta

A lakástextilek tekintetében mindenképpen ki kell emelni az új divatot, miszerint a designerek printelt tapétákkal rukkoltak elő, a vintage bútorokon megjelentek a textilberakások és újraértelmezett modellek a londoni design ház standjain. A pavilonok között járkálva igazán különleges élmény volt a klasszikus brit minták modern átirataival találkozni.

Fenton tapéta, Wings Problemchild kollekció

Laura Felicity Dotty Bird párna, Rose Pink & Charleston Grey Cut párna

Mini Moderns, backgammonorange

MiniModerns, Chouette párna

Visszatértünk a 30-as évek hangulatához. A virágmintás, kissé cirádás minták letisztultak és kiteljesedtek. Emellett ugyanúgy megmaradtak a geometrikus ábrák, az élénk színű felfestések és a finom árnyalatú, pasztell textilek is. A párnák, takarók huzatai mind természetes alapanyagból készülnek, amelyek bársonyos tapintásúk. A különleges kanapék kárpitján is printelt, olykor utánnyomott mintákat találtunk.

Naja Autzonpopov, Andrew Atkinson

A modern, letisztultabb enteriőrökbe előszeretettel használnak élénk, karakteresebb tapétékat, vagy valami különlegesebb faldekorációs megoldást. A természetből merített színvilág még mindig divatban maradt, amit bármikor szívesen ötvöznek egy-egy vibráló elemmel.

Abigail Edwards, Seascape Winter tapéta

Surface Philia tapéta, párnákkal

Daniel Heath, Amazingjumbo tapéta

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Az év lámpái Londonból
Az idei évben nem kizárólag a bútoroké, vagy a különleges tárgyaké volt a főszerep a London Design Festival-on. A lámpák is hangsúlyos szerepet kaptak.
Az év legmenőbb tapétája
Az egyik legnevesebb tapétagyártó cég, a Marburg kérte fel Thomas Zeitlberger művészt, hogy megtervezze legújabb kollekcióját.
Elegancia Gant Home stílusban
Egy időtálló koncepcióról árulkodik a Gant Home tavaszi-nyári kollekciója, melynek tervezője Annette Lundh.


KATEGÓRIÁK