Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Magyar tervezők: Tent London
Bútor / tárgy

Magyar tervezők: Tent London

Design Club
 
2012. október 15.
A Tent Londonon idén nyolc magyar iparművész tervező mutatkozott be, akiket a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) delegált. A magyar stand vizuális összképet mutatott a látogatók számára a magyar design kiválóságok munkáiból. Voltak köztük fiatal tehetségek és tapasztaltabb kortársaik.

Tent London


A Tent London egy sokkal kötetlenebb hangulatú kiállítás az összes többi helyszínhez képest, talán ezért tapasztalhattunk egyfajta alkotói frissességet a légkörben. Itt mutatták be a különböző nemzetek designerei legújabb fejlesztéseiket, vagy már kész termékeiket. Kiforrott design elemek és divatos motívumok szőtték át a kiállítás minden egyes helyiségét. Az ott szerzett benyomások alapján egyértelmű az ázsiai országok térhóditása a formatervezés területén. Kifinomult ízlésvilág, letisztult gondolatok jellemezték a messziről jött tervezők standjait és az ott elhelyezett insatllációkat.

Borkovics Péter


A Moholy-Nagy díjas üvegművész lámpái egyedisége abban rejlik, hogy megjelennek rajta a kézművesség jelei. A tárgyak anyaghasználatán is megmutatkozik a bennük ötvöződött  hagyományos, kifinomult mesterség a 21. századi LED technika újításaival. A tervező szerteágazó érdeklődése tárgyain is megmutatkozik.


Kele Sára


Az idei évben új darabbal mutatkozott be a tavalyi sikerek után, amit a Wally, felhoz támasztható polcával aratott. A Remiz lámpacsalád, melynek vékonyfalú cement lámpabúrája az anyag nyers szépségét hivatott megmutatni. A lámpabúrák speciális receptúrával, több réteg cementből készülnek, rendkívül vékonyak, mégis ellenállóak. Az egyedi bútordarab minden egyes része kézzel készülnek.


Kodolányi Gábor


A Codolagni Design Stúdiót 2010-ben alapította Kodolányi Gábor formatervező és Halász Katalin kutatómérnök azzal a céllal, hogy saját design termékeket hozzanak létre. A londoni kiállításon geometrikus formájú lámpáikat és hasonló vonalon készült székeiket mutatták be a design szakma és az érdeklődők előtt.


Koós Daniella


A Koodfrom egy fiatal tervező, Koós Daniella saját termékeinek márkaneve. A bútor- és csomagolástervezőként is végzett iparművész 2007 óta foglalkozik termékfejlesztéssel, gyártással és forgalmazással. Londonban a székként és újságtartóként is funkcionáló Simple ülőkével, és Curiosity nevű univerzális dohányzóasztalával mutatkozott be a fiatal tervező.


Lublóy Zoltán


A fiatal designer tárgyai külsőre humorosak, ugyanakkor funkcionálisan használhatóak is egyaránt. Általában porcelánnal dolgozik, de számos kerámia alkotás is részét képezi kollekcióinak. Londonban a porcelánból készült, filigrán olajkiöntőivel, a korábban említett tollaslabda sószóróival és korabeli állatrajzokkal díszített egyedi bögréivel debütált.
 

Molnár Réka


A textiltervezőnő saját márkája, a Moringa kisszériás lakástextileket és lakberendezési kiegészítőket jelöl. A szerethető minták olyan tárgyakon tűnnek fel, mint például a variálható hűtőmágnesek, pamut konyharuhák vagy a hő hatására mintát változtató bögrék. 2012 őszi kollekcióját a Tent Londonon mutatta be elsőként.


Sárossy Zsuzsanna


A textiltervező szeret személyre szabható tárgyakkal kísérletezni. DOBOZ elnevezésű tárolórendszere többféle anyag párosításával keletkezett, melyek szabadon variálhatóak. A szögletes alaptestre húzható "palást" gravírozott vagy hímzett kecskebőr, melyen a florális mintáktól kezdve a keresztszemes hímzésig többféle motívummal találkozhattunk Londonban.

Fotók: Press


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK