Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Mennyit nyom a vaságy?
Bútor / tárgy

Mennyit nyom a vaságy?

Farkas Tatjana
Az, hogy felgyorsult a világ, nem újdonság. Az új életmódot követi a divat- és bútortrend. A könnyed változtatásra sokféle lehetőség adódik: mint például egy újabb falmatrica, ezúttal a hálószobában.
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de velem gyakran megesik, hogy a környezetemet egyik napról a másikra legszívesebben lecserélném. Pirosra festeném például a zöld széket, szürkéskékre a falakat, a bútoraimat pedig egy mozdulattal átformálnám. Úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül. Mások fejében is megfordul, hogyan lehetne az otthont egy kicsit átalakítani, anélkül, hogy adósságokba verjük magunkat vagy hetekig cementporban közlekedjünk.


Az építészként végzett, majd 1999 óta az épített környezettel összefüggő bútor-, épület- és formatervezéssel foglalkozó Mina Javid dizájner a fekhely átalakításához nyújt segítséget „Headboard” sorozatával.


A Blik számára tervezett kollekciójában az ágyunkhoz kínál három méretben különböző formájú, mintázatú és színű fejvégeket. Az átalakításhoz nem szükséges még különösebb kézügyesség sem, csupán a támla nélküli ágy mögé kell a falra ragasztani a matricát, és máris új jelleget kölcsönöztünk az egész hálónak. Az ágyvégek között mindenki talál magának megfelelőt ­– az is, aki a minimalista berendezés híve, csak fel szeretné dobni a szobát, és az is, aki az elegáns vagy modern enteriőr követője. Ha hihetünk a tervezőnő termékenységében, ázsiai, európai, afrikai, dél-amerikai inspiráló útjairól hazatérve újabb instant átalakítási ötletekkel kápráztatja majd el rajongóit.

Forrás: Whatisblik


Címkék: 


KATEGÓRIÁK