Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Most alagút vagy víziló?
Bútor / tárgy

Most alagút vagy víziló?

Farkas Tatjana
Csilivili gyerekjátékok, mesefigurák a falon, krokodil formájú szék, minden, mi szem-szájnak ingere, a gyerek mégis unatkozik. Ismerős?
Szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy a mai gyerekjátékok és bútorok többsége kevés helyet hagy a kreativitásnak, pedig ez lenne a legfontosabb a kicsik számára. Szerencsére van ellenpélda.


A gyerekbútorok piacán kapható termékek manapság két irányvonalat követnek: vagy a felnőtt használati tárgyak kicsinyített másai, vagy túl színesek, karakteresek, „szájba rágósak”, így a gyermek fantáziáját egyáltalán nem mozgatják meg. Ebből a megállapításból indultak ki az Argue design tervezői, amikor a kicsik számára elkészítették játékos bútorkollekciójukat, a MyAnimo padot és az A4 lapokat. Olyan bútorokat szerettek volna létrehozni, melyek a felnőttekkel egy térben is használhatók, nem rínak ki a környezetükből, mégis játékosak. Karakteres, fiúknak és lányoknak is tetszetős darabokat.


A MyAnimo ülőke absztrakt formája arra sarkallja a 3-6 éves gyerekeket, hogy használják a fantáziájukat. Lehet belőlük víziló, de akár barlang is, ha úgy tetszik. Egymáshoz illeszthetők, mint egy kanyargós alagút, de rájuk is lehet ülni, mint egy padra.

Az A4 a leggyakrabban használt papír méretéről kapta az elnevezését. A lapba vágott nyílásoknak köszönhetően könnyen hordozhatók, összeillesztve pedig izgalmasan kombinálhatók. Diszkrét hangulatot teremthetünk velük az esti meséhez, de építhető belőlük ház vagy erődítmény is játék közben.


Mindkét termék könnyű, így a gyerekek is biztonságosan meg tudják mozdítani, ráadásul a darabok egymásba illeszthetők, így kis helyet foglalnak. Anyaguk kellemes, gyapjúhoz hasonló tapintású filc, mely újrahasznosított PET-ből készült és elnyeli még a hangokat is.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK