Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Se nem szék, se nem kanapé
Bútor / tárgy

Se nem szék, se nem kanapé

Élménydesigner
 
2012. június 27.
Ha valami nem szék és nem kanapé, fotel meg végképp nem, akkor vajon mi? Átmenet ezek között, amolyan puff, ülőke. És nagyon kényelmes.
A svéd tervezők sok mindenről híresek, közülük nem egy forradalmat indított a design világában. A környezettudatos szemlélet bevezetése a tervezés folyamatába ugyancsak a svédektől indult. Ennek a több évtizedes hagyománynak egyik képviselője a Mitab bútorkészítő manufaktúra és tervező gárdája.

Ez a Button, melynek minden alkatrésze és a huzat is gyári hulladékból készült


A Mitab tervezői a Londoni Design Fesztiválon, majd a Stockholmi Bútor Vásáron mutatták be Button nevű ülőalkalmatosságukat, mely nagyobb, mint egy puff, szinte már kanapé méretű, mégsem kanapé. Viszont kényelmes és látványos. Amitől a Button igazán különleges, hogy a bútorgyárakban keletkező hulladékokból készítik a Mitab szakemberei, így anyagköltsége minimális és a gyárakban kidobásra ítélt anyagok – szövetek, szivacs töltetek, fémlábak – sem terhelik a környezetet.

Változatos "ruhákba" öltöztetett ülőkék


A tervezők vették a fáradtságot és minden alkatrészt kézzel illesztenek össze, a szövetet méretre szabják és kárpitosmunkában, kézzel varrják az ülőfelületre. Nem olcsó, de annál tetszetősebb és hála az igényes kézi munkának, egy életre kitart. És nem utolsó sorban, két egyforma huzatú alig-alig készül.

A Button-ból nincs két egyforma

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Designfotelból vendégágy
Ritka alkalom, hogy a világon először Magyarországon debütál egy tehetséges magyar formatervező nemzetközi díjat nyert találmánya.
Milánói bútorkiállítás 2012
Idén áprilisban is megrendezték a milánói bútorkiállítást Milánóban, ahol a bútor design nagyjai mutatták be a legújabb kollekcióikat.
Fabútor újraértelmezve
Az izraeli származású fiatal formatervező, Hilla Shamia álmai alapján megszületett a különleges technológiával készült fa bútor, a Wood Casting.


KATEGÓRIÁK