Design
Design  »  Családi ház  »  Családi ház vagy luxus villa?
Családi ház

Családi ház vagy luxus villa?

Design Club
 
2012. március 7.
A fényűző rezidencia Kaliforniában található, Hollywood hegyoldalában. A családi ház átalakítását a Whipple Russel Architects végezte.
A 'Hopen Place' elnevezésű villát a Whipple Russell Architects iroda építésze tervezte. A ház Kaliforniában található, Hollywood hegyoldalában.A megrendelő kérése az volt, hogy a múlt századi modern villát újraértelmezzék a mai stílusnak megfelelően. A tulajdonos azt szerette volna, hogy otthona igazán barátságos, de merész arculatot kapjon, mégis mindez kielégítse minden személyes kívánságát.
A háznak hangsúlyoznia kell azt az igazi amerikai, Hollywood-i stílust, amit a filmekből ismerhetünk csak. Nagyvonalú, fényűző elegancia, letisztult formavilággal. A pazar látvány panorámáját használta ki az építész, amely elénk tárul a teraszról kitekintve. Vibráló textúrák, rendkívüli anyaghasználat és színes megoldások teszik még látványosabbá a belső tereket.

Szabad kilátás nyílik a házból a medencés kertre, onnan pedig Hollywood lélegzetelállító kavalkádja és vibráló fényei látszódnak. A feladat az volt, hogy a belső és külső terek egy közös pontban fussanak össze, és együttes látványukkal alkossanak tökéletes harmóniát.A klasszikus motívumok rendkívül jól megélnek a mai modern átalakítások mellett. Mind struktúrájában, mind pedig anyaghasználatában lenyűgöző a végeredmény. A vízen tükröződő fények, a fa felületek és a színek összhatása jól kiemelik a ház karakterét. Tökéletes házasítása az egyszerű eleganciának és a 21.századi funkcionalitásnak. A régi ház stílusa egyedül a hálószoba lenyomatain látszódik.

Építész: Marc Whipple AIA
Művészeti vezető: Andrew Takabayashi
Tájépítész: Paul Robbins
Kivitelező: Joe Griffith
Statikus mérnök: Koje Shoraka, Efficient Consulting Engineers
Project Manager: Tom Fanning, Bowery Design & Development
Fotó: William MacCollum

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK