Design
Design  »  Családi ház  »  Díjnyertes családi ház Kanadából
Családi ház

Díjnyertes családi ház Kanadából

Design Club
A kanadai építész, Omer Arbel tervezte a 23.2 elnevezésű, hatalmas családi házat, amely Vancouver-ben található, Kanada nyugati partjánál. A várostól kissé kieső, vidéki területen fekszik a ház, amely különleges külső megjelenésével kétségkívül a térség egyik kuriózuma.
A fergeteges megjelenésű, családi otthon valóban egyedei épület a maga nemében. A ház tervezője a kanadai származású, Omer Arbel volt, aki egyedi koncepciójával teljesen elmosta a határokat a külső és a belső terek egybehangolásával.


A ház kialakításának legizgalmasabb momentuma az óriási üvegfal, amely a hátsó kert felé nyit. A hatalmas üvegtáblák harmónikaszerűen nyithatók és csukhatók, ezzel teljes nyitottságot biztosítva a kívülre eső részekkel. Ha nyitott ablaknál ülünk a teraszon, olyan érzésünk támadhat, mintha a nappaliban ülnénk közvetlenül.


A kültéri szobának tűnő térrész is teljesen egybeolvad az enteriőrökkel, ahonnan nagy dózisban árad be a természetes fény a nappaliba. A lakás fókuszpontja egyértelműen a közösségi rész, amely nagyobb baráti összejöveteleknek ad helyet, ez a nappali egysége.A ház, az áttervezés előtt egy raktárhelyiség volt, amelynek a hangulatát szerették volna megőrizni. Ez a stílus leginkább a több, mint száz éves Douglas Fir fagerenda szerkezetnek köszönhető, amely a korábban leégett raktárépület hagyatéka. Ezek a gerendák többféle méretben és konstrukcióban maradtak meg a lakás több pontján, amelyeket felhasználtak a belsőépítészeti koncepció kialakításánál.A geometrikus alakzatban elhelyezkedő gerendák együttesen alkotott dimenziója az egész betonfalakból álló épület váza és egyben tartó szerkezete. A ház nem mindennapi karaktere teljesen felborítja a térségben megszokott tájépítészeti látványt.

Fotók: Nic Lehoux


További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Tengerparti álomvilla
A Villa Amanzi luxus családi ház az Original Vision Ltd építész iroda egyik favoritja, amit a thaiföldi Phuket Kamala partjánál építettek fel.
Privát villa Phuket-en
A Samsara ház Phuket első olyan fejlesztése, amit valóban be is fejeztek. Az Original Vision építész iroda tervezte a különleges elképzelést és újítást.
Monokróm hangulatú villa
Hófehér valóság Hong Kong-ban. A rendelésre készült luxusvilla tiszta, monokróm hatású minimál belsejével az Original Vision építész iroda munkája.


KATEGÓRIÁK