Design
Design  »  Családi ház  »  Falevél luxus családi ház
Családi ház

Falevél luxus családi ház

Design Club
 
2012. február 2.
Ez a fantasztikus, falevélre emlékeztető luxus családi villa, – amely Rio de Janeiro közelében található, – a Mareines és Patalano építész iroda büszkesége. Természet közeliségéből adódóan olyan, mintha a paradicsomban lennénk.
A ház falevél alakzatának köszönhetően hat szekcióra tagolódik a térstruktúra. Az épületben túlárad a természetes fény, amely a hatalmas üvegfelületeken keresztül jut be a lakásba. Az egész tetőszerkezet laminált eukaliptusz fából készült. Ez adja a ház különleges, egzotikus hangulatát.

Luxus villa Rio de Janeiro közelében

Tetőszerkezet eukaliptusz fából, a hőség ellen

Hatos tagoltságú, falevél épületszerkezet

Az alap koncepciót a brazil-indiai építészet inspirálta. Elsődleges szempont volt az időjárási viszonyok figyelembe vétele, vagyis az Angra dos Reis környékén jellemző magas páratartalom és a nagy hőség viszontagságai. A napsütés ellen szolgál a különleges tetőszerkezet, ami mindamellett, hogy esztétikailag sem utolsó látvány, de leginkább praktikus az éghajlat miatt is.

Különleges hangulat brazil-indiai stílusban

A terasz az óceán felé nyílik

A közösségi terek a megrendelő életviteléhez igazodnak, tehát nagy baráti összejövetelek megrendezésére alkalmasak. A nappali hatalmas, nyitott belmagasságának köszönhetően nem lesz bezártság érzetünk. Innen nyílik kilátás az óceánra, valamint a kertben található relaxációs teraszra, ami függőágyaival brazil-indiai stílusban készült .

Nagy üvegfelületek, világos enteriőrök

Hatalmas belmagasság, tágas közösségi terek

A  ház kialakítás minden környezettudatos kritériumnak megfelel. Legyen az hőszigetelés, vagy anyaghasználat, minden téren tökéletesen megállja a helyét. A trópusi hangulatba kiválóan illeszkedik, mégis eléggé elszeparálódik, fokozva ezzel a partszakasz összképét.

Közvetlen kapcsolat a kerttel és a terasszal

A belső helyiségek a természet felé nyitnak

Hálószoba rejtett világítással

Számos tolóajtó található a ház egyes pontjain, melyeken beárad a kellemes, trópusi szellő az enteriőrökbe. A kinti medence és az ócean együttes látványa, amely a nappaliból kitekintve tárul elénk, pazar látványt nyújt.

Vendég zuhanyzók

A belső helyiségekben rengeteg, vízi, ill.trópusi növény található, amitől olyan érzésünk lesz, mintha kint ülnénk az esőerdőben.

Egzotikus fürdőszoba (Fotók: Leonardo Finotti & Peter Wolf)

A bambusz, az üveg és a különböző rézfelületek ötvöződnek ebben az építészeti remekműben, mindez az eukaliptusz tetőszerkezettel kiegészülve arra utal, hogy a hely természeti kincseiből dolgoztak a tervezők. Emellett az organikus kompozíció adja az egész ház dinamikáját és ritmusát.

További képekért kattintson ide!

Forrás: Mareines + Patalano Arquitetura


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK