Design
Design  »  Családi ház  »  Hófehér villa a spanyol tengerparton
Családi ház

Hófehér villa a spanyol tengerparton

Szép Házak
A Granadától néhány kilométerre húzódó homokos tengerpart tökéletes helyszínnek bizonyult az öt fősre tervezett család új otthona számára.
Nem mindennapi helyszínen valósult meg a közel 500 négyzetméteres családi ház, amelyben 6 hálószoba, 3 nappali, 5 fürdőszoba és 3 konyha kapott helyet. Az enteriőr megtervezésében Susanna Cots lakberendező és csapata volt a család segítségére, akik a külsővel harmonizáló, letisztult belsőt álmodtak meg sok fehérrel, amit végül natúr fa felületekkel egészítettek ki. A végeredmény így nemcsak egyszerű, de nagyon természetes is lett.Az épületet alapvetően öt nagyobb részre osztották. A nappali zóna magába foglalja közösségi tereket, így a nappalit, a konyhát és az ebédlőt, amelyhez szervesen kapcsolódik a külső tér és a pazar látkép is. A tenger kékje innen nézve szinte körülöleli az egész területet.Az öt fősre tervezett pihenőzóna falai, bútorai és dekorációs tárgyainak nagy része is fehér színt kapott, így semmi sem terelheti el a figyelmet a teljes kikapcsolódásról. A gyermek lakrészben a hálók mellett helyet kapott egy külön játszószoba is. A villa ezen részén azonban az alapkoncepciótól eltérően színes belvilág fogadja a lurkókat.A felső szinten található a szülői lakosztály, ahol a háló berendezése teljesen fehér színt kapott, ám a fürdőben már sötét bazalt burkolat uralkodik. A két helyiséget fekete szőnyeg köti össze, a kiegészítőkben pedig az ezüstös árnyalat dominál.
A földszinten, rögtön a medence mellett helyezkedik el a vendégszektor. Itt az egyforma külső és belső burkolat szinte összeolvasztja a két részt. A medence közvetlen közelében egy öltöző, egy zuhanyzó illetve egy nyári konyha is helyet kapott.Az álomba illő környezet, a sok fehér felülettel, természetes fénnyel és a méretes medencével szinte mindent megtestesít, amit egy igazi tengerparti otthonról elképzelhetünk.
Címkék: 


KATEGÓRIÁK