Design
Design  »  Családi ház  »  Hudson Valley Country ház
Családi ház

Hudson Valley Country ház

Design Club
A nagyvárosi luxusvillák mellett egy vidéki családi háznak is megvan a maga szépsége. Ilyen a Hudson Valley Country ház is New York közelében. A villát a Fractal Construction LLC építész iroda tervezte.

A Hudson Valley Country ház New York közelében, Cold Springs-ben található egy nyugodt, kertvárosi övezetben, ahova a belváros forgatagából költöznek ki az emberek. Itt minden meghitt és nyugodt. Jól kipihenheti magát az ember és könnyedén bejut a városba nap, mint nap, aki ide költözik. A country ház igazi vidéki, farm hangulatot áraszt magából, ami az elnevezés ellenére már egy modern típusú, mégis vidékies életszínvonalat képvisel.

A sziklás vidék és a faház összhatása pazar látvánnyal szolgál, ez nem vitás. A ház könnyed, fapanelekből áll össze. A Fractal Construction LLC építész iroda projektjében keverednek a modern és a rusztikus designelemek. A hatalmas léptékű ház koncepciójának fókuszában a garázs áll, ami közvetlen kapcsolatban áll a terasszal és magával a fő házrésszel. Ezeket egy függő híd köti össze, ami már külsejével is meghatározza a ház megjelenését.

A hidat egy diszkrét oszlop szerkezet támasztja alulról, aminek olyan hatása van, mintha függesztve lenne. Stílusában próbál alkalmazkodni a fő házrészhez. Az erdő közepében felépült villa valóban olyan, mintha a nyugalom szigetén pihennénk meg, mégis nagyon gyorsan be lehet jutni innen a város forgatagába.

Az egyetlen és egyben legfontosabb aspektusa a háznak a nyitott-terv koncepció, aminek értelmében tágas, légies és a környezet felé nyitott terek állnak. Ezek a terek különbözőképpen kombinálódnak a házon belül. A konyha, az ebédlő, a nappali és a beltéri medence olyan, mintha egy térben kaptak volna helyet, mégis funkcionálisan elválnak egymástól. A többi helyiség az intim zóna részét képezi, tehát a hálószoba, a dolgozó szoba és a gyerekszoba. A villán belül van egy kreatív stúdió is, ami bár egy kultikus munkatér, mégsem a hétköznapi értelemben vett dolgozó szoba.

Az emeleten helyezkedik el a három hálószoba és a fürdő, valamint a gyermekek tanuló szobája, ahova a legtöbb természetes fény jut be az egész házon belül. A hatalmas üvegablakok miatt csak úgy árad be a fény a házba, ettől lesz oly légies. A két kocsi férőhelyes garázs felett egy másik szoba is található, ami a relaxáció és a jóga helyszíne is egyben. A hétvégi házként funkcionáló családi ház komfortosságának köszönhetően itt minden megtalálható, ami a teljes élethez szükséges. A ház kialakítása során az ökológiai kritériumokra is nagy hagsúlyt fektettek, így a fenntarthatóság nem kuriózum, hanem alapkövetelmény. A beltéri medence például semmilyen kemikáliát nem tartalmaz, tisztítását egy ózon szűrő segítségével oldották meg, hogy még ez se szennyezze a ház közvetlen környezetét.

Fotók: Jacob Sadrak Photography / Eric Laignel Photography 

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK