Design
Design  »  Családi ház  »  Mandeville Kanyon Rezidencia
Családi ház

Mandeville Kanyon Rezidencia

Design Club
Ez a modern családi ház az 1900-as évek egyszerűségét, eredetiségét tükrözi naturális külsejével, ami a Rockefeller Partners Architects munkáját dicséri. A kézzel kidolgozott felületek és részletek adják az otthon valódi énjét, a külvilág felé mutatott arcát.

A Rockefeller Partners Architects által tervezett ház fókuszpontjában a „kőszív” áll, ami a családi melegséget és összetartást szimbolizálja. Ez nem más, mint a kőből kirakott kandalló, ami körül összegyűlik a család. Ez összeköti a két szintet is egymással, ami szintén egyfajta kapcsolódást tükröz az élet különböző színterei között.

A hatalmas üvegfrontok közvetlen kapcsolatot teremtenek a környezettel. A külső és belső arculat is egy kifinomult, intelligens módon kigondolt, precíz tervezés eredménye.

Elkerülhetetlen észrevenni a medence körüli lakrészt, ami az otthonos teraszba végződik. A ház körbejárhatósága és szellős térstruktúrája kelti bennünk azt az érzést, mintha egy hatalmas palotában járnánk. A ház mind funkcionálisan, mind pedig anyaghasználat tekintetében környezetbarát, ami azt jelenti, hogy alkalmazkodik a természet adta lehetőségekhez és erőforrásokhoz.

A ház két szárnyra tagolódik, amit egy üvegablakos lépcsőház oszt ketté. A beltérben keverednek a kő, fa és beton burkolatok, ami igazán természetes hatást kelt a lakás láttán. Nincsenek élénk színek, vagy kirívó berendezések, de mégis valahogy nagyon különleges és exkluzív a hely.

A tulajdonosok külön kérése volt, hogy a hétköznapi használat miatt három különböző részre osztódjon a térszervezés, mégpedig egy dolgozó részlegre, ahol klienseket is lehet fogadni, egy vendégfogadó térre, ahol party-kat lehet adni aktív társadalmi életet lehet bonyolítani, valamint egy intimebb privát zónára, ami a pihenést szolgálja. A három részlet tökéletes harmóniában megél egymás mellett. 

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK