Design
Design  »  Családi ház  »  Modern dizájn egy családi házban
Családi ház

Modern dizájn egy családi házban

Design Club
A Dél-Afrikában felépült családi ház a Vico van der Meulen Architects építész iroda munkája, ahol a tulajdonosok legfőbb kérése az volt, hogy a tervezők törekedjenek az egyszerűségre és a ház praktikus tagolására. A végeredmény önmagáért beszél.
Amikor a tulajdonosok felkérték az építészeket otthonuk megtervezésére, az elsődleges szempont az egyszerűségre való törekvés és egy modern, szemeket kápráztató dizájn megalkotása volt. Az egyetlen konkrét kérés az a kültéri úszómedence volt, amit szerettek volva beépíttetni. Az az attitűd, miszerint a ház bármely pontján lehessen relaxálni és visszavonulni, az majdnem csak evidens volt mind a tervezők, mind pedig az építtetők számára. A belsőépítészeti kialakítás az M Square Lifestyle Design nevét fémjelzi.Az építészeti koncepció kidolgozásánál szem előtt tartották a tervezők a hely adottságait, elhelyezkedését fény és nyitottság szempontjából is és ehhez mérten dolgozták ki a végleges terveket. A végeredmény egy mindenekfelett álló, privát családi ház lett, ami struktúrájával és anyagiságával az időtállóságra törekszik.


A ház széles palettájú matériákat sorakoztat fel mind a külső homlokzaton, mind pedig a belső terekben. A beton, tégla és a műanyag felületek mellett a külső, vizuális megjelenést jelentős mértékben meghatározzák a mindenütt felbukkanó, acél szerkezetek. Az alumínium redőnyök a napsugarak kiszűrésére specializálódtak, amik teljesen visszaverik a fényt, így a nagy hőségben sem tud felmelegedni a ház.A földszintet szándékosan úgy alakították ki, hogy totális rálátás legyen a házat körülvevő környezetre és a hatalmas udvarra. Innen felfelé haladva a felsőbb szintekre még csodálatosabb kilátás nyílik a vidékre. A ház elrendezésének központjában az óriási nappali és étkező együttese áll. E köré a két közösségi élettér köré szerveződik a többi, másodlagos helyiség. Az étkezőből közvetlen kijárat nyílik az udvarra, így a konyha teljesen elszeparálódik a kinti tértől. Innen egyenes út vezet a teraszra és az udvaron található medencéhez és a mellette található kinti bárhoz.Az emeleten kapott helyet a háló –és gyerekszoba és az ehhez tartozó elszeparált fürdőszobák. Ezek a ház legintimebb részei, ahova el lehet vonulni. Minden helyiség tágas és nyitott, ahova rendkívüli módon árad be a természetes fény. A ház minden szegletéből pazar a kilátás és a térélmény.További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK