Design
Design  »  Családi ház  »  Modern ház extrákkal
Családi ház

Modern ház extrákkal

Design Club
Szingapúrban található a Wallflower építész és design iroda Enclosed Open House elnevezésű projekje. A fő koncepció egy modern ház egységesítése volt. A tulajdonosok egy modern életteret szerettek volna megvalósíttatni, ahol a hangsúly az extra részletekben mutatkozik meg.

A Wallflower Architects + Design munkája bebizonyítja, hogy attól hogy egy ház ultra-modern, nem biztos, hogy unalmas. Az Enclosed Open House névre hallgató családi ház otthonos légkört teremt, ahol a hatalmas nyitott terek mellett mégis lehetősége van a tulajdonosoknak a szeparációra.

Minden oldalról szomszédok határolják az izgalmas épületet, mégsem érezhető a bezártság. Az egybefüggő térrendszer mellett a medence és a kert szakasz dobja fel leginkább a ház hangulatát.

A ház több zónára tagolódik, annak megfelelően, hogy milyen funkciónak kell megfelelnie a család életében. A közösségi terek a nappali mellett a medence környéki részek illetve a konyha, ahol a családi és társadalmi élet zajlik. A két szintes házban kiválóan el lehet határolódni, ha például vendégek érkeznek a házba. Egységesen elválnak a közösen használt terek a privát sarkoktól.

A ház felépítésének kidolgozásakor a természetvédelmi szempontokat is figyelembe vették. Az épület hűtési- illetve fűtési techikája már a fenntartható életmód vívmányát alkalmazza. Az anyaghasználat tekintetében is a tiszta, markáns matériák kerültek perifériába, mint például az üveg, a gránit, a fa és a víz jelenléte a ház körül.

A ház felső szintjén is olyan fűtési és szellőztetési technikákat alkalmaznak, ami nem ártalmas az egészségre és a környezetet is kíméli. A napsugarak elhárításával megelőzik az épület felmelegedését, az ebből nyert energiát pedig újrahasznosítják.

Projekt neve: Enclosed Open House
Helyszín: East Coast, Szingapúr
Építészet: Wallflower Architecture + Design
Design csapat: Robin Tan, Cecil Chee & Sean Zheng
Fotó: Albert Lim

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK