Design
Design  »  Családi ház  »  Modern palota Varsóban
Családi ház

Modern palota Varsóban

Szép Házak
Hogyan egyeztethető össze egy arisztokratikus villa belső tere a klasszikus berendezési tárgyakkal és a 21. század design elemeivel? Elképesztően jól!

Wilanów Varsó egyik legrangosabb kerülete, tele magánpalotákkal. Épületei a budapesti diplomata negyedhez hasonlatosak, csupa régi, gyönyörűen felújított villa és palota, melyek egykor mágnások és arisztokraták tulajdonát képezték.

Az egyik palota új lakói különleges elképzelésekkel fordultak a Mood Works tervezőihez: a klasszikus térszerkezet megtartása mellett szerettek volna modern, de időtálló megjelenésű enteriőröket, melyekben többféle korszak bútorzata harmonikus összhangban fér meg egymással. A tervezők minimális átalakítást eszközöltek. Inkább csak a korábban más funkciójú helyiségek cseréltek egymással helyet és az ehhez szükséges átépítés, valamint a gépészeti átalakítás volt elengedhetetlen.

A falak egységesen fehér színt kaptak, a nappalit finoman megmunkált fapadlóval, míg a konyhát betonszürke, nagyméretű padlólappal burkolták. A két helyiséget osztott keretes üvegfal és üvegajtó választja el.

Azt, hogy nem egy szokványos családi házban járunk, leginkább a nagyméretű előszoba, vagy inkább hall árulja el. Ide klasszikus szalongarnitúra került, szintén fapadló burkolattal és a már ismert üvegfal, üvegajtó kombinációval. Innen nyílik a feljáró is az emeletre, ahol ugyancsak egy modern bútorokkal berendezett nappali található. Ez már inkább társalgó, olvasó hely, sokkal családiasabb és meghittebb, mint a földszinti, mely főleg a vendégek fogadására szolgál. Itt, a második szinten található a tulajdonosok hálószobája és a családi fürdőszoba.

A tetőtér a kamasz gyerekeké. Ennek megfelelően modern, trendi kialakítást kapott, látszóbeton mennyezettel, sok üveggel, élénkebb, de továbbra is visszafogott színvilággal.

A klasszikus berendezési tárgyakat valódi, kultikus design bútorok veszik körül, sőt, a hagyományos környezetben ezek uralják a teret. Többek között a Poliform, a Gervasoni és Antonio Lupi darabjai, míg a világítás a Catellani & Smith-től való.

A földszinti terasz átmenet a kert és a belső terek között, egyben a nappali folytatása. Tavasztól őszig itt folyik a társasági élet és gyakran a családi étkezések is itt zajlanak. A szépen gondozott kert pedig minden szegletében a pihenést szolgálja.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK