Design
Design  »  Családi ház  »  Modern villa Laguna Beach-en
Családi ház

Modern villa Laguna Beach-en

Szép Házak
Mindig nehéz magunk mögött hagyni a már jól megszokott családi fészket, ám miután felnőttek a gyerekek és egyedül maradunk, úgy érezhetjük, hogy nincs szükségünk ekkora házra, és kisebbre cseréljük a meglévőt.

Minden család életében vízválasztó, amikor kirepülnek a gyerekek a családi fészekből. Nem történt ez itt sem másképp, kiürült a hatalmas családi ház, és a korábban oly kényelmes otthonban hirtelen elveszettnek érezték magukat a szülők. Ekkor fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy eljött az ideje egy kisebb ingatlanba költözni.

A hely minden szempontból ideális választás volt a nyugodt élethez: kertvárosi terület, nem túl messze Los Angeles belvárosától, csodás panorámával Laguna Beach híresen szép strandjaira. A tervezési folyamat viszont egy kis átrendezést kívánt a McClean Design tervezőitől.

A nem mindennapi kilátás mindkét szintről élvezhető volt, a kulcskérdés inkább az volt, hogy hol kapjon helyet a garázs és a bejárat. Végül előbbi a két lakószint alá lett kialakítva, így az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy a korábbit elbontva a konyhából egy saját kis kertet lehetett kialakítani. A garázsba a házból is le lehet jutni lépcsőn, illetve egy lift is ki lett alakítva a szintek között, hogy évek múlva is könnyű legyen a közlekedés. Szintén alul került kialakításra az iroda, ahol nyugodt körülmények között dolgozhatnak otthonról a tulajdonosok.

A bejárathoz egy 2-3 fokos lépcsőzet vezet, amelynek különlegessége, hogy alatta egy kis csobogó lett kialakítva. A ház főbejáratából a középső szintre érkeznek a belépők, amely egyben a vendégszint is. Itt lettek kialakítva a vendégszobák. Ez a funkció fontos volt a tulajdonosoknak, hiszen hiába nem élnek már velük tartósan a gyerekek, így is mindig van elég hely számukra, illetve vendégeket is gyakran fogadnak.

A tulajdonosok hálója az emeleten kapott helyet, de praktikus okokból itt rendezték be a főbb közösségi tereket is, mint a nappali és a konyha. A helyiségek berendezése impozáns, de így sem vonja el a figyelmet a fő attrakcióról; a kilátásról.

A McClean Design láthatóan nem igazán tud mellélőni, ha építészetről, belsőépítészetről van szó. A végeredmény egy élhető, praktikus elrendezésű otthon lett, azzak együtt, hogy a tulajdonosok minden kérése teljesült.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK