Design
Design  »  Családi ház  »  Panorámás ikerház Ibizán
Családi ház

Panorámás ikerház Ibizán

Élménydesigner
 
2012. május 3.
Egy kis öböl feletti sziklaszirtre épült Ibizán az az ikerház, melyből némi átalakítás után tágas családi otthont varázsoltak fiatal belga tervezők.
A Juma építészirodát 2009-ben, Gentben alapította két tehetséges fiatal építész, Julie és Mathieu. Még a saját iroda létrehozása előtt 6 hónapos gyakorlaton vettek részt a spanyol Minimum Arquitectura-nál és ezt a munkát, az ikerház átépítését ők kapták meg. Az eredmény nem kevés tehetségről árulkodik.

Modern, mediterrán épület medencés terasszal (Fotó: Verne Photography)


A konyha tágas, modern és egyszerű

Az ikerház egyik fele kicsit alacsonyabban épült, ami akár gondot is jelenhetett volna az átalakítás során, ám a tervezők számára ez csak látszólag jelentett hátrányt, ők ebből inkább erényt kovácsoltak. Úgy gondolták, hogy az eltérő szintezést kihasználva, a lakótér zónáit ehhez igazítják: a közösségi tereket így egyértelműen el tudják szeparálni az intim zónáktól.

A kandalló a két házat elválasztó fal helyén épült


Nem csak a ház átépítését, a belső terek és a terasz tervezését, a berendezését is a Juma designerei végezték

A konyha, nappali, étkező hármasa a dolgozószobával, a vendégszobákkal és a fürdőszobákkal az egyik épületbe került, míg a hálószobák, a gyerekszobák és a családi fürdő a másikba. A két épület közös falát részben elbontották, helyét acélszerkezettel megerősítették.

Minden kényelemmel felszerelt terasz


Az egybenyitott ikerház tíz ember számára is kényelmes lakóhelyet kínál

A 4 hálószobás 4 fürdőszobás házat 8-10 ember is kényelmesen használhatja, ám ha csupán a tulajdonos házaspár tartózkodik odahaza, akkor is egyszerűen megoldható – lezárható – a használaton kívüli terület.

Esti panoráma az öböl feletti teraszról
A tágas terasz plusz helyiségként funkcionál


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK