Design
Design  »  Családi ház  »  Üvegfalú családi ház Kaliforniában
Családi ház

Üvegfalú családi ház Kaliforniában

Élménydesigner
Kalifornia óceántól távolabbi részén épült fel az a családi ház, mely tulajdonképpen nem más, mint pontos utánzata a helyén korábban állt réginek.
Az ember ragaszkodik a tárgyaihoz, melyekhez szép emlékek fűzik, függetlenül attól, hogy ez a tárgy elfér-e a zsebében vagy lakóház méretű. A kaliforniai házaspár, Mark és Andrea Meyerhofer, korábbi házukhoz kötődött ezer szállal, és miután kiderült az épületről, hogy felújítani nem, csak lebontani érdemes, szokatlan megoldáshoz folyamodott. Újra felépíttették a 20. század közepéről származó házat, természetesen a 21. század technikáját hívva segítségül.

A lankás hegyoldalra épült régi-új ház (Fotó: Laura Hull)

Az 50-es 60-as évek legendás design bútorai az étkezőben

Beton, acél, vörösfenyő és kő uralják a tereket

A minimál konyha jól illeszkedik a múlt század közepi stílushoz


A lakóépület a La Cañada Flintridge lábainál található, és mivel tulajdonosai az 50-es 60-as évek építőművészetének rajongói, ebben a szellemben kívánták felújítani és berendezni otthonukat. A munkával a Jamie Bush & Co. építészirodát bízták meg, a tervezésben közreműködött az Osborne Architects. A felmérések során derült fény a ház leromlott állagára, ezért a tervezők bontást javasoltak. Meyerhoferék pedig kitalálták, ha már úgyis új házat kell építeni, legyen az új a régi. Így született újjá az impozáns megjelenéssel bíró lakóépület.

A retró bútorok között feltűnik egy-egy újabb darab

A közösségei terek a ház földszintjén találhatók

Látszóbeton tartófal a társalgó hátterében

A terasz a nappali folytatása


A családi ház az 50-es évek amerikai, különösen a nyugati part modern építészetének jellegzetes vonásait viseli. Tagolásában követi a lejtő lankáit, ahova épült, terei inkább csak jelzésértékűen különülnek el egymástól, az architektúra pedig tökéletesen illeszkedik a tájba.

Az erdőre néző dolgozószoba

Az emeleti traktusban a hálószobák helyezkednek el

A vendég fürdőszoba mészkő burkolatot kapott


A ház újraépítéséhez a tervezők 5000 négyzetméternyi üveget, acél és beton tartó elemeket, vörösfenyő és kő burkolatokat alkalmaztak. A reinkarnálódott épület külsejében ugyanaz, mint elődje, a technológiai fejlesztések azonban nem hiányoznak belőle. A modern és távolból is vezérelhető fűtési- és szellőzőrendszer, a biztonságtechnikai és energiatakarékos megoldások már a 21. századot mutatják.

A nagykamasz hálószobája

A dolgozószobához tartozó nappali


A berendezés ugyancsak az 50-es 60-as évek szellemét idézi. Igaz, hogy a bútorok közül jó néhány már a régi házban is kedvencek közé tartozott, de az újjáépítés jó alkalmat kínált néhány kultikus darab beszerzésére.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Trópusi hangulatú villa Kaliforniában
A kaliforniai családi ház egy amerikai tanyához hasonlít, az udvara és a ház környezete viszont néhány thai villa stílusára emlékeztetnek.
Modern dizájn egy családi házban
A modern kor vívmányaihoz és életvitelhez igazodik a Nico van der Meulen Architects építész iroda által tervezett hatalmas magánvilla.


KATEGÓRIÁK