Design
Design  »  Designer portré  »  Vágó Réka, cipőtervező
Divattervező

Vágó Réka, cipőtervező

Design Club
Az idei őszi kollekció ékszer-kiegészítőinek díszét Réka egy álma ihlette, alapját Kárpáti Róbert gomba-ékszerkollekciója adja. A fekete, éjszakai erdőben kicsi lámpásként világító apró gombák és virágok emlék képére készültek el az ezüst, arany és különleges égetett fa kombinációjából született gyűrűk, láncok és fülbevalók.

Reka Vago


Hároméves volt, amikor Vágó Réka cipőtervező megkapta szüleitől az első fehér lakkcipőjét. Miután hosszú éveket töltött versenytánccal, megtapasztalta milyennek is kell lennie egy igazán jó cipőnek. Ezek a szempontok később irányadóvá váltak a tervezésben is.

A cipőkészítést a pozsonyi képzőművészeti Akadémián,  a London College of Fashion cipőtervező kurzusán valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem-en tanulta, ez utóbbin 2003-ban diplomázott. Az elmúlt három évben tervezett kollekciót a Tisza Cipőnek valamint a Juhos cipőszalonnak, majd 2005-ben elkészítette saját márkanevével az első kollekcióját. Az idei 06/07 őszi/téli Silhouette cipőkollekcióját táskákkal bővítette.

Vágó Réka hazai és külföldi bemutatókon együtt dolgozott Tóth Borival, Vass Évával valamint az Aquanauta tervezőcsoporttal. Vágó Réka 2003-ban végzett a MOMe-n bőrtervező szakirányon, majd mindössze pár héttel utána megalapította saját márkáját rekavago néven. Az elmúlt években a rekavago név egyet jelentett a luxus minőségű, kézzel készített cipőkkel, melyek kidolgozásukban hagyományőrzőek, míg formájukban a legújabb trendeket követik. Balett- és versenytáncos múltjának köszönhetően a tervező pontosan tudja, hogy milyen egy kényelmes, funkcionális cipő.

 


Vágó Réka számos nagy céggel működött már együtt. A Tisza Cipővel közösen matyó mintás sportcipőket tervezett, de a Puma és a Heavy Tools is megkereste, hogy különleges stílusát az adott márkánál is kamatoztassa. 2010 őszén a Maybelline New Yorkkal készítettek közös trendajánló kampányt. A fiatal márka, az Es-tu un Ange? számára pedig rockos, mégis nőies darabokat tervezett. A tervező tovább bővítette a kollekcióját az utóbbi években: táskákkal, telefontokokkal illetve esküvői darabokkal is jelentkezett, valamint idén debütál a teljesen új és friss férfi kollekció.

 

Rekavago 2011 fall


Feketebarna fényes bőrök, krokodil mintás felület, mustársárga és narancsos barna színezéssel, a barnás árnyalatokat pedig a kopott világoskék, metálzöld és mélylila felületek ellenpontozzák. Az erdei kalandot a '80-as évek nőiessége fűszerezi. Sok magassarkú található a kollekcióban, de természetesen az elfoglalt, eseménydús hétköznapokhoz elengedhetetlen alacsony sarkú balerinák sem hiányoznak ebben a szezonban.


Rekavago 2011 fall limitált ékszer kollekció


Az idei őszi kollekció ékszer-kiegészítőinek díszét Réka egy álma ihlette, alapját Kárpáti Róbert gomba-ékszerkollekciója adja. A fekete, éjszakai erdőben kicsi lámpásként világító apró gombák és virágok emlék képére készültek el az ezüst, arany és különleges égetett fa kombinációjából született gyűrűk, láncok és fülbevalók.Ékszerkollekció

Forrás: Mono fashion


További információk: Réka Vágó


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
NUBU a Mono Fashion-ben
A Monoból eltűnt a nyári hangulat, érkeznek a magyar tervezők őszi kollekciói, elsőként a NUBU őszi-téli sorozata.
Ferencz Vanda, ékszertervező
A Mono Fashion bemutatja szeptemberi vendégtervezőit. Állandó darabjai mellett három új kollekció bemutatásával indul az ősz.
Pos1t1on design stúdió
A position névválasztás lényege, hogy folyamatosan keresik az újszerű, egyedi és szerteágazó lehetőségeket.