Design
Design  »  Enteriőr  »  Az otthonos minimál
Enteriőr

Az otthonos minimál

Szép Házak
A minimál stílus letisztultsága sokak számára egyet jelent az unalmas, rideg, szinte már lakatlannak tűnő belső terekkel. Pedig számos példa igazolja ennek az ellenkezőjét. Íme, az egyik!

Egy toronyház felső szintjén, több penthouse közül esett a tulajdonos választása a legkisebbre, ami méreteit tekintve még így is a kényelmesen tágas kategóriába sorolható. Szergej Makhno tervezővel tökéletes egyetértésben alakult aztán a csupasz betonfalak határolta tér elegáns, modern, ugyanakkor hangulatos otthonná.

Az érdekes, negyedkörív formájú alaprajz némileg nehezítette a kialakítást, viszont egy kis játékra is lehetőséget adott. A terek így szervesen, ám a szükséges határokkal kapcsolódnak egymáshoz. Egyterűségről nem beszélhetünk, de a nagyvonalúság – a megbízó elvárásaiból és a tervező sajátos stílusából adódóan is – megjelenik.

Praktikus szempontokat követve a lakás intim terei, a háló- és a fürdőszoba egy blokkba kerültek, egymással szomszédosak, de egymásból nem átjárhatók. A közösségi részek – a tágas nappali, a konyha és az étkező, valamint a nappaliból nyíló terasz – egyetlen térben találhatók, a határok viszont jól érzékelhetők. A mennyezet burkolata – van, ahol a nyers beton maradt, máshol álmennyezet fedi – a konyhasziget, a térbe állított kanapé, a konyha és a nappali különválasztását jelzik.

Figyelemre méltó a hálószoba gyönyörű, fából készült falburkolata, mely a bézs színű textíliákkal tökéletesen ellensúlyozza a minimál bútorzat szigorú formavilágát.

Ugyancsak remek választásnak bizonyult a nappali ülőbútorainak markáns, mohazöld kárpitja és a puha, zöld gyapjúszőnyeg. A fehér, a natúr fa és a nyers beton szürkéje remek hátteret adnak ehhez az élénk tónushoz.

A lámpatestek ugyancsak gondoskodnak arról, hogy az enteriőr egyetlen másodpercre se tűnjön unalmasnak. Az étkezőasztal függesztéke vagy a nappali mennyezeti lámpája igazi modern örökzöldek.

A hófehér, beépített konyha a fekete munkapulttal és hátlappal, valamint az egységes melegburkolattal egyszerre hozza a minimál stílus jellegzetes jegyeit és a kifinomult, hangulatos otthon érzetét.

A betonlapokkal burkolt, hófehér fürdőszoba már-már puritán, ám a nagyszerűen tervezett világításnak köszönhetően elegáns hatást kelt.

Semmi túlzás, semmi túlgondolás, semmi felesleg. Minden a maga helyén van, tökéletes egységben és harmóniában. 


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)