Design
Design  »  Enteriőr  »  Bővítés felfelé
Enteriőr

Bővítés felfelé

Élménydesigner
West Village-ben, Manhattenben található az apartman, melyet egy harmincas évekbeli épület két lakásának összenyitásából alakított ki Andrew Wilkinson.
A tervezők sokféle, gyakran meglepő dolgokból merítenek inspirációt. Andrew-t a két lakás határán álló acélkonzol ragadta meg, mely valójában az épület egyik statikai eleme. Eltávolítani amúgy sem lehetett volna, nem is akarta, inkább körbeépítette azzal a juharból készült tárolóegységgel, mely az apartman egyik leglátványosabb eleme. Itt bújik meg az iroda, az LCD tévé és egyéb audio vizuális eszközök, valamint jól látható helyen egy high tech fatüzelésű kandalló.

Fotó: Garrett Rowland


Az emeleti teraszra nyitott lépcsősor vezet, ezt egy hatalmas tetőablak teszi még szellősebbé. Az emeleten acél keretes nyílászárók néznek az impozáns méretű teraszra. A hálószobából egyébként egyenesen ide, a teraszra vezet az út.Ami érdekes, hogy a két lakás egymás alatt helyezkedett el. Az emeletiből csak a hálószoba maradt meg, a többi részét kibontották, így született meg a terasz.

Andrew funkcionális tereket hozott létre, az összkép mégsem rideg és túlmutat a puszta funkcionalitáson. A végeredmény sokkal inkább tűnik kényelmes, meleg otthonnak, mintsem az acél, üveg, kő szentháromságán nyugvó minimalista élettérnek.Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)