Design
Design  »  Enteriőr  »  Brazil loft egyedi módon
Enteriőr

Brazil loft egyedi módon

Élménydesigner
Brazília egyik legizgalmasabb városában, Sao Paoloban minden lehetséges. Itt lehet egy loft egyszerre modern és egzotikus, retró és klasszikus.
A Mostra Black Brazília egyik legjelentősebb belsőépítészeti eseménye. Évente egyszer itt gyűlnek össze a legnevesebb tervezők és mutatják be azokat az ötleteket, melyek a következő évek trendjévé válhatnak.

Loft háromféle stílusú berendezéssel, mégis harmonikusan

Pil kanapé az 50-es évekből, trópusi jellegű karosszék és glamúros kiegészítők a luxus kedvéért


A Mostra Black kiállításon, Sao Paoloban mutatt be Guilherme Torres fiatal brazil belsőépítész és designer azt az enteriőrt, mely az őt leginkább inspiráló dolgokat szemlélteti. Az alap egy tágas loft, az enteriőrnek márványosra simított dekorbeton falak adnak keretet. Ebbe az ipari jellegű térbe helyezte aztán Torres azokat a tárgyakat, melyek leginkább kifejezik tervezői ars poeticáját.

Zsúrkocsi ugyancsak az 50-es évekből

Egyszerre retró és modern

A szürke dekorbeton fal jó alapot kínál a stílusok vegyítéséhez


A brazil designer, akinek már több munkáját is bemutattuk, most sem okozott csalódást. Az épület, melyben Torres az enteriőrt berendezte egy modernista ház Sao Paoloban, egy fiatal műgyűjtő és zenerajongó világpolgár lakja. Az enteriőr tulajdonképpen a ház félig nyitott terasza, ez szükség szerint egy tolóajtóval teljesen zárttá tehető. Torres kedvenc stílusában, az 50-es évek retrójában dolgozott, ezt egészítette ki a klasszikussal és némi gyarmati stílussal. Az eredmény harmonikus, egyszerre elegáns és extravagáns.

Gyarmati és egzotikus stílus keveredik a klasszikussal és a modernnel

A Guilherme Torres tervezte hatalmas bőrkanapé keretet ad a térnek


A tágas tér jó lehetőséget kínált Mies van der Rohe székeihez, az 50-es évekbeli Pil kanapéhoz, valamint a saját tervezésű, hatalmas „Otto” kanapéhoz. Ezek együttesen adják a felütést a továbbiakhoz, a trópusi karosszékhez, a klasszikus, díszes, konzolasztalhoz és néhány modern és retró kisbútorhoz. A tulajdonos ragaszkodott kedvenc motorjához, ami legalább annyira dísze az enteriőrnek, mint a művészi nyomatok és a luxushatású selyemszőnyegek.

A Mies van der Rohe székek a retrót képviselik, a tulajdonos motorja az extravaganciát


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)