Design
Design  »  Enteriőr  »  Elegáns lakóház Miami Beach-en
Enteriőr

Elegáns lakóház Miami Beach-en

Szép Házak
Szerkezetkész állapotban megvásárolni egy házat sokak számára inkább különleges kihívást jelent, mint kényelmetlenséget. Ezt a sok munkával járó, ám izgalmas utat választották a South Beach Residence tulajdonosai is.

A Miami Beach golfklub szomszédságában lévő tágas, panorámás telken felhúzott lakóházra többféle opciót kínált a fejlesztő. Szerkezetkész, illetve kulcsrakész állapotban is elérhetővé tették az ingatlant, melynek akkor még leendő tulajdonosai az előbbi lehetőséget választották. Ennek oka pedig az volt, hogy a belső kialakítást a burkolatoktól a nyílászárókig saját elképzeléseiknek megfelelően szerették volna alakítani. A tervezéssel a Light On White nemzetközi építészeti és belsőépítészeti stúdiót bízták meg, melynek egyik vezető designere, Alizee Brion vette kézbe a projekt irányítását.

A kezdetekkor inkább ijesztő beton váz néhány hónap alatt 4500 négyzetméteres, kényelmes és elegáns otthonná alakult. A ház remek tájolását, a növényekkel teli kert szomszédságát és a lenyűgöző panorámát sikerült a tervezés során maximálisan kihasználni. A nappaliból egészen a tengerig ellátni, de a központi helyiségekből a nappali, konyha, étkező összenyitott tereiből közvetlen kapcsolat nyílik a kertbe is. A hatalmas üvegezett tolóajtók csupán szimbolikusan határolják a benti és kinti részt összekötő tágas teraszt. A ház minden helyiségét átjárja a természetes fény, melyet a világos falak és a domináns, halvány, pasztell tónusok felerősítenek. A neutrális színvilágot egy-egy kiemelt helyen töri csak meg a fekete vagy egy markáns szürke árnyalat.

A természetes anyagok hangsúlyosan vannak jelen gyapjú szőnyegek, kasmír ágytakarók, selyem párnák és erős, pamut-len bútorszövetek formájában. A felületek finoman megmunkáltak, de mindenütt látható az eredeti textúra. A fa anyagok erezete, a texíliák szövése, a fémek csiszolása vagy a festett részek finom ecsetvonásai jellegzetes megjelenést kölcsönöz a tárgyaknak, melyek közül több is egyedi tervezésű és kivitelezésű darab. Ez a fajta “tökéletlenség” varázsolja a lakást hangulatossá, személyessé és a maga nemében mégis tökéletessé.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)