Design
Design  »  Enteriőr  »  Érzékien formált lépcső
Enteriőr

Érzékien formált lépcső

Élménydesigner
Hogyan lehet egy olyan triviális dolog, mint a lépcső érzéki? Mondjuk úgy, hogy a belső tér és ezzel együtt a lépcső tervezését Alex Haw-ra bízzák.
Az Atmos Stúdió élén Alex Haw-val egy londoni zenész-színész házaspártól kapott megbízást családi házuk átalakítására. A megbízó puritán, könnyen áttekinthető belső tereket kért, némi játékossággal fűszerezve. Az ihlető erő úgymond házhoz jött. Alex korábban egy kertész lakot tervezett, innen vette az ötletet, hogy a lépcső nézzen ki úgy, mint egy fának a kanyargó ágai. Ez az organikus elem rányomja bélyegét az egész belsőre, melyből nem hiányoznak az esztétikus kézműves elemek, a míves technika. A modern technológia viszont kellett ahhoz, hogy ezt az egész építményt össze lehessen rakni.

Fotó: Atmos Studio

A lépcső rajzait első körben kézzel készítették, aztán digitálisan megtervezték, leszámolták a legapróbb részletekig. Az egyes elemek CNC faragással tölgyfából és MDF lapokból készültek, egyszerű vágásokkal. Az összeillesztés nem volt gyerekjáték: mintha egy óriási puzzle-t rakosgattak volna ki.


A kert, mint elsődleges építészeti generátor, gyakran megjelenik az Atmos-féle terekben. A fakoronát utánzó forma jelen esetben mozgalmas térelemmé lényegül, valami olyanná, ami soha nem lesz unalmas, amitől az enteriőr mindig másnak tűnik. Hiszen nem mindegy, hogy milyen szögből szemléljük, hogy magán a lépcsőn állunk-e vagy mellette, alatta, fölötte, hogy miképpen esik a természetes fény, és miképpen világítják meg a lakás lámpái.
Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lépcső lépésről lépésre
A lépcső segítségével létrehozott szintváltozás mozgalmassá teszi a teret, tervezése azonban komoly feladat tulajdonosnak és építésznek egyaránt.


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)