Design
Design  »  Enteriőr  »  Játék a színekkel
Enteriőr

Játék a színekkel

Szép Házak
A moszkvai lakás különlegessége nem a formákban, de nem is a különleges elrendezésben rejlik. A színek használata az, ami egyedülállóvá teszi az enteriőrt.
Az orosz belsőépítész, Max Kasymov az egyszerű formákra tette le a voksát ennél a lakásnál. A szögletes és kerek idomok egy kissé aszimmetrikus, mégis kiegyensúlyozott kompozícióban egyesülnek a térben, de nem is ez az, ami először feltűnik az ide érkezőknek.A változatos színhasználattal a lakás egyes elemeinek kiemelése volt a cél. Az alap színpalettát a fekete, a fehér és a bézs különféle árnyalatai alkotják, míg a narancs, a citrom és a zöld kiegészítő színekként funkcionálnak. Ezekkel nem csak egy-egy bútordarabot emel ki a térből, de néhány helyiségben egy-két fal is valamilyen kontrasztos színt vagy anyagot kapott.A tervezési koncepció végeredményeképp egy modern, mégis kissé kevert stílusú lakást képzeltek el. Ez az anyaghasználatban nyilvánult meg leginkább: különböző textúrájú kőburkolatok, fa, márvány, beton és üveg egyaránt megjelennek a helyiségekben.
A berendezés kiválasztásában alapelv volt a linearitás, az egyszerűség, amelyet lekerekített formájú kiegészítőkkel ellensúlyoztak. A privát szféra egy kicsivel világosabb, vidámabb arculatot kapott, mint a közösségi terek, de az alap koncepció itt is visszaköszön.
A gyerekszoba alapvetően sok természetes fényt kap, melyet tovább hangsúlyoz a világos fapadló és a fehér falak. Ezt a visszafogottságot töri meg a kékre festett fal a helyiség egyik végében, illetve a színes, lego formájú gyerekbútor a másikban.Végeredményben ezek a domináns és dekoratív részletek azok, amelyek egyedülállóvá teszik a lakást.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)