Design
Design  »  Enteriőr  »  Kápolnából loft lakás
Enteriőr

Kápolnából loft lakás

Élménydesigner
A loft maga a lehetőség. Olyan terekből és olyan típusú épületekből alakítható ki loft lakás, amelyekről soha nem gondoltuk volna, hogy lakásként is működhetnek.
Notting Hill-ben, Londonban 1853-ban építtette fel a baptista gyülekezet neogótikus stílusú imaházát, a Westbourne Grove kápolnát, mely napjainkra funkcióját veszítette. A gyülekezet másik templomba költözött, az épület pedig lassan az enyészeté lett, mígnem egy élelmes és jó szemű befektető meglátta benne a lehetőséget. A DOS Architects jóvoltából a másfél évszázados kápolna új funkciót nyert: az előkelő környék egyik legdivatosabb loft lakásaként tartják számon a helyiek.

A Westbourne Grove. Egykor kápolna, most luxus loft

Az első emelet a közösségi tereké. Az utcai homlozat csúcsíves ablakait meghagyták

Válaszfalak helyett a kápolna tartó oszlopai határolnak


A sokat látott falak között jól megfér a modern design. A templomhoz illő magasság kiváló alkalmat kínált a tér függőleges tagolásához. Az alsó szinten a tulajdonos home office helyiségei és a kiszolgáló traktus – mosókonyha, kamra, gépészeti helyiségek – találhatók, míg az emeleten a loft lakás központi részei, a nappali a konyhával és az étkezővel helyezkednek el. A legfelső szint a hálószobáké, a fürdőszobáké és a gardróbé.

Hófehér háttér előtt jól érvényesülnek az élénk színű bútorok

Átlátható terek és mozgalmasság jellemzi a közösségi traktust

Az emeletre vezető üveglépcső légies hatást kelt a szellősen berendezett térben
Az eredeti csúcsíves ablakokat meghagyták, csupán a nyílászárót cserélték modernre, ahogy a hálószobák rózsa ablakain sem változtattak. Az egyébként is pazar méretű tereket a hófehér falak és fehér bútorok még jobban hangsúlyozzák, a pink, a mély lila, a kevés fekete és a barna bútorok szinte kiugranak a fehér háttérből. A dinamikus látványba tökéletesen illeszkedik a léges üveglépcső és a hálószoba üveg elválasztó fala.

A minimalista, tágas konyha bővelkedik a tárolókban

Ebben a környezetben a fekete étkező bútor sem hat komornak

Régies formákat viselő bútorok modern megfogalmazásban a gótikus ablak előtt


A különböző funkciójú részeket falak nem, csupán az egykori kápolna tartó oszlopai választják el egymástól, így a természetes fény szabadon átjárja a 400 négyzetméteres hajlékot.

A hálószoba egy légtérben a fürdőkáddal játékos és formabontó

A mosdót, zuhanyzót csupán egy üvegfal határolja a hálószobától

A mosdó egyben és mégis külön a háló helyiségtől


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)