Design
Design  »  Enteriőr  »  Lakjunk lakókocsiban!
Enteriőr

Lakjunk lakókocsiban!

Élménydesigner
Matthew Hofmann építész, aki munkáiban is szoros kapcsolatot keres a természettel, miután egy Santa Barbara környékén pusztító tűzvészben elvesztette előző házát, úgy döntött, hogy rövid időre egy kiselejtezett lakókocsiba költözik.
Az ötletet tett, majd tervezés követte, hiszen a trélert lakhatóvá kellett alakítani, ami persze okozott némi fejtörést az építésznek. Házat tervezni sem egyszerű, de ebben legalább van rutinom. Viszont amikor egy hálószobányi területen kell berendezni egy komplett lakást, ahol dolgozni is lehet...nos, ez okozott némi fejtörést – mesél a projektről Matthew.

Az óceánra nyíló panoráma kárpótol a szűkös helyért, és az építész arra törekedett, hogy a belső tereket a lehetőségekhez képest maximálisan nyitottá tegye. A végeredmény magáért beszél: van itt hálósarok, dolgozó, ami egyben társalgó, parányi, ám tökéletesen felszerelt konyha, kényelmes fürdőszoba. És persze jelen van a játékosság, ami nélkül lehetetlen a lakókocsiból vállalható otthont kialakítani.

A berendezés szinte mindegyik darabja újrahasznosított, illetve újrahasznosítható anyagokból készült: a padló és a munkalapok mindegyike bambuszból, a huzatok maradék textilből.
A legnehezebb feladatnak az ideális egyensúly megtalálása bizonyult. Nem véletlen, hogy a lakókocsiban úgy helyezik el a berendezést és a csomagokat, ahogy. Ez nem csupán helytakarékossági kérdés, sok múlik rajta az utazás során is. Nagyjából ezeket a szabályokat kellett betartani nyugalmi helyzetben is, hiszen mégiscsak egy lakókocsiról van szó, aminek legkevésbé tartozik a funkciói közé, hogy lakásként, munkahelyként szolgáljanak. Ha pedig rossz a súlypontok elosztása, könnyen instabillá válik a szerkezet.

Szerencsére ezeket az akadályokat is sikerült leküzdeni, és Matthew elégedetten vette birtokba új otthonát.Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)