Design
Design  »  Enteriőr  »  Lépcső titkos tárolókkal
Enteriőr

Lépcső titkos tárolókkal

Vöröss Dóra
Amikor birtokba vettem első otthonomat, meg voltam győződve arról, hogy a város legkisebb lakásának legkisebb lépcsője az enyém. Átalakítottuk.
A lakás korábban egy aprócska cipész boltnak adott helyet egy pesti gangos ház földszintjén és a bejáraton kívül volt egy hátsó ajtaja a ház belső udvarára. A korábbi tulajdonos szép munkát végzett, a régi üzletet átalakíttatta, otthonossá varázsolta, így lett belőle egy galériás, 28 négyzetméteres garzon, kertkapcsolattal. A praktikus beosztáson kívül ebbe szerettem bele, amikor a vásárlás mellett döntöttem.


Izgatottan rendezkedtem, míg arra nem került a sor, hogy az ágymatracot kell felvinnünk a galériára. Hosszas kínlódással sikerült, de ott, akkor az is kiderült, hogy a lépcső, ami inkább létra volt, ebben az esetben használhatatlan. Úgy gondoltam, hogy még mielőtt véglegessé tenném a beköltözést, amíg a holmim zöme dobozokban áll, belevágok egy kisebb átalakításba.

Egyik barátom faipari mérnöknek tanul, így őt kértem fel az ötletelésre. Azt javasolta, hogy az új feljáró legyen kevésbé meredek, amire volt is elegendő hely. Ebben az esetben a lépcsőfokok mélyebbek lesznek, a lejtés kisebb, a galéria pedig biztonságosan megközelíthető. Azt a bő egy métert pedig, amit az átalakítással elveszítek, használjam tárolóként, mégpedig úgy, hogy a lépcső alját beépítjük. Tetszett az ötlet már csak azért is, mert gardrób szekrényről szó sem lehetett. Megvettük a faanyagot, leszabattuk a részeket a barátaim pedig csiszoltak, szegeltek, csapoltak. Alig egy hét alatt elkészült. Végül úgy döntöttem, hogy legyen az egész fehér, és nekiláttam egy alapos festés-mázolásnak. Nemcsak a falak és az új lépcső kapott a festékből, hanem a parketta is.


Így lett nekem új lépcsőm és gardróbom.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)