Design
Design  »  Enteriőr  »  Loft lakás könyvtárral és színpaddal
Enteriőr

Loft lakás könyvtárral és színpaddal

Élménydesigner
Az Actors Loft túlmutat a lakás szokásos fogalomkörén. Ez a loft lakás több, mint otthon, néha alkotóműhely, befogadó és kiállítótér, olykor közösségi helyszín, máskor pedig búvóhely a világ zaja elől.
Ez a loft lakás nem csupán nappali, konyha, fürdőszoba és bútorzat. Az If-Untitled Architects tervezőinek – Μartha Giannakopoulou-nak, Annika Grafweg-nek, Seki Hirano-nak és Hikaru Kitai-nak – szándékait eme többletnek a bemutatása vezérelte.

Konyhapult, mint térhatároló (Fotó: Panagiotis Voumvakis)
A konyha a könyvtár folytatása, ami egyáltalán nem zavaró
Loft a javából: tágas tér, karakteres szerkezet, ügyesen válogatott berendezés. A színpad, háttérben a könytárral a régi idők szalonjait idézi


Görögország legnagyobb T-shirt gyártója a Palco egy 5000 négyzetméteres épületben működött. Miután a termelési kapacitásokat jelentősen leépítették, a cég minimálisra zsugorodott és az épületben több emelet is üresen tátongott. A legfelső szinteket így eladták, ezekből lakások lettek, az alsó szinteken pedig The Hub néven kulturális tér működik. Ide járni, sőt, itt élni manapság nagyon divatos.

Az étkező a Kartell székeivel
Ha épp nincs házielőadás, pihenőhelynek sem utolsó a könyvtár
Pazar méretű nappali könyvtárral és színpaddal


Az Actors Loft-ban a tervezők meghagyták, sőt, kiemelték a korábbi ipari jelleget, nem egy helyen láttatják a karaktert adó betonfelületeket. Máshol a betont csupán festék fedi, burkolat nem. A műgyanta padlót ugyancsak sok helyütt meghagyták, csak egy frissítő csiszolást kapott a felület. A loft központi tere a nappali, ami nem ritkán házi előadások színhelye, így ide egy színpad jellegű felépítmény került. Ehhez remek hátteret ad a könyvtár, melynek – bármily furcsa, de nem zavaró – szerves folytatása a konyha.

Hétköznapokon térelválasztó a nappali dobogója, máskor színpadként funkcionál
Igazi közösségi hely a nappali a matracokból épített kanapéval és a tágas térrel
Kifinimomult és puritán hálószoba


Az uralkodó stílus modern, túlzó lenne minimálnak nevezni, és erre a berendezés során nem is törekedtek. Sokkal inkább szem előtt volt a praktikum és a kényelem szempontja, így a lakás tökéletesen egységes, kicsit bohém és nagyon rendhagyó.

A dekorbeton a fürdőszobában az ipari jelleget emeli ki

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)