Design
Design  »  Enteriőr  »  Loft Sao Paoloban
Enteriőr

Loft Sao Paoloban

Élménydesigner
Loft lakást alakítottak ki Sao Paolo egykor kihalt, ám mostanában egyre inkább magára találó raktár negyedének az egyik kisebb épületéből.
Sao Paolo régi raktár negyede soha sem tartozott a barátságos városrészek közé. Amíg a raktárak üzemeltek, addig a teherautó forgalom és velejárói, később pedig a néptelen környék adtak kellemetlen arculatot a városrésznek. Először fiatal művészek fedezték fel a funkciójukat veszített, hatalmas épületeket és életet leheltek az egykori raktárakba. Őket követték a galériák, majd jöttek a kávézók és innentől egyenes út vezetett a trendi lakásokig. És hol máshol lehetne itt lakni, mint egy régi, ám lofttá formált raktárban.

A konyha az étkezővel és a nappalival egy térben

Az egyetlen határoló fal a fürdőszobát a nappalitól elválasztó polcrendszer üvegfala
Lua Nitsche építészirodája, a Nitsche Arquitetos kapta a felkérést az egyik lakás kialakítására. A tulajdonos otthonról dolgozik, így a 140 négyzetméteres tagolatlan térben nem csupán a szokásos helyiségeket, hanem a home office-t is el kellett helyezni, még pedig úgy, hogy adott esetben ügyfelek fogadására is alkalmas legyen.

Társalgó, pihenő rész a nappali terében. Az egész falon futó osztott üvegablakok
a pálmafákkal beültetett parkra néznek

A régi burkolatok helyére keményfa parketta került a nappaliban


Lua a „legegyszerűbb a legjobb” elvét vallja, így a teret csak a legszükségesebb esetekben zárta le: a fürdőszoba és a hálószoba került viszonylag szeparált helyre. A fürdő határolófala tulajdonképpen az irodára néző nagyméretű polc, melynek háta mögött a gardrób is megbújik. Ehhez a részhez kapcsolódik a függönyökkel határolható hálószoba területe. A nappali és az olvasó-pihenő sarok a dolgozóval és a konyhával osztozik egyetlen, hatalmas téren. A szimbolikus határoló elemeket csupán a raktár régi beton oszlopai jelentik, melyeket a maguk nyers valójában hagyott a tervező.

A dolgozó szoba, ha szükséges függönnyel leválasztható a nappalitól

A hálószobát ugyancsak függöny választja el a dolgozó szobától


A stílus minimál, a szellősen elhelyezett design bútorok nagyszerűen érvényesülnek a szabad térben.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)