Design
Design  »  Enteriőr  »  Luxus penthouse Manhattan szívében
Enteriőr

Luxus penthouse Manhattan szívében

Szép Házak
Pár perc sétára a Broadway-től, kilátás a Central Parkra, a horizonton a Szabadság szoborral – többek között ezt kínálja ez a nem mindennapi adottságokkal rendelkező manhattani luxuslakás.
Az Upper West Side egyik patinás épületének 54. emeletén nyújt páratlan kilátást és komfortos lakhatási körülményeket ez a modern és elegáns penthouse. A tulajdonosoknak elég konkrét elképzelésük volt a végeredmény tekintetében, ezzel megkönnyítve a TTC (The Turett Collaborative) munkáját. A belsőépítész csapat úgy gondolta, hogy az új otthon remek lehetőséget ad arra, hogy visszatükrözze a család értékeit és életstílusát.Ahol csak építészetileg megoldható volt, kérték az üvegfalak megtartását, hiszen ezt a panorámát vétek lenne elrejteni, ráadásul rengeteg természetes fényt kapnak ezen keresztül a helyiségek. A letisztult design az ázsiai művészet néhány különleges darabjával egészül ki, ezzel fűszerezve meg az egyébként minimalista berendezést. A lakás színvilága a sötét fapadlótól eltekintve alapvetően a fehérre épül, így végeredményben nagyon légies, tágas lett az összkép.A családfő dolgozószobája egy átlátszó üvegfallal lett leválasztva a közösségi tértől, amely az onnan érkező hangokat leszűrve teremt nyugodt munkakörülményeket, ám mégsem kell teljesen elszeparálódni a család többi tagjától. Az összefüggő közösségi térben csak a bútorok elrendezése különíti el egymástól a nappalit, az étkezőt és a konyhát. A penthouse anyaghasználatában is a minőség és a hivalkodásmentes elegancia kapott kiemelt szerepet, visszatérő elem a fa, az üveg és a márvány, de a magasfényű felületeket is előszeretettel alkalmazták.A privát helyiségekben megjelentek más, élénkebb színek is. A szülői hálót a fa és a sárga teszik otthonossá, míg a gyermekszobában lila és szürke árnyalatai egészítik ki a lakás többi részén is oly következetesen végigvitt fehér színt. A fürdőszoba letisztult, minimalista stílusát pedig nagyon jó érzékkel illesztették a mesébe illő panorámába.
Ez a penthouse önmagában hordoz minden jellemvonást, amit egy manhattani luxuslakásról gondolhat az ember. A környék és a kilátás pedig szinte már csak hab a tortán.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)