Design
Design  »  Enteriőr  »  Luxus villa Hollywoodban
Enteriőr

Luxus villa Hollywoodban

Élménydesigner
Ha azt kérded: milyen? Azt mondom: mesés enteriőr. Ha azt kérded: miért? Azt mondom: mert luxus a javából. Ha azt kérded: hol? Azt mondom: egy csodaszép villa Los Angelesben.
Képzeljük csak el, hogy a luxus villa helyén eredetileg egy „aprócska” (persze LA béli léptékben) farm ház állt, terasszal, úszómedencével. Ezek nélkül errefelé nem is ház a ház. Ebből a hegyi ranch-ból három évig tartó tervezés, átépítés, majd berendezés után született az itt látható, minden kényelemmel és luxussal ellátott városi menedék.


A lejtős hegyoldal alapból szép panorámát kínál, de a villa tulajdonosa úgy döntött, hogy nem éri be ennyivel. Mivel mögötte nincs más lakóház, megengedhette magának, hogy egy betonemelvényt húzasson fel, aminek egy része terasz, másik fele pedig az új ház felső szintje. Így olyan körpanorámát kapott, amilyennel nagyon kevés lakás dicsekedhet a környéken. Pedig itt luxusban nincs hiány.


Ennek a ráépítésnek köszönhető, hogy a lakó szint úszik a természetes fényben, ráadásul a környék kellemes mikroklímájának köszönhetően, a déli napsütés közben sincs rekkenő hőség, hiszen itt mindig jár a levegő. A hatalmas terasz tájolása zseniális: ha kinyitják a teraszajtót, a belső teret egész nap kellemes szellő járja át, a légkondit jóformán be sem kell kapcsolni. Az építés során egyébként fontos szempont volt a környezettudatosság: napelemek, kollektorok és hőszivattyú biztosítják a háztartási energia jelentős részét.


Amikor a berendezésre került a sor, ami ugyancsak hosszú időt vett igénybe, a tulajdonos időt és energiát nem kímélve darabonként szerezte be a bútorokat és a kiegészítőket. A stílust illetően a fő csapás a klasszikus európai design némi ázsiai beütéssel, a technika – háztartási és audiovizuális eszközök, szórakoztató elektronika – amerikai, a wellness rész pedig egyértelműen távol-keleti.


A 650 négyzetméternyi lakóterületen minden megtalálható, ami a kényelmes mindennapokhoz szükséges ezen a vidéken, sőt, még annál is több. Haladjunk kintről befelé. A nap energiájával működő elektromos hálózat és szellőző rendszer, kettős üvegezésű, energiatakarékos nyílászárók, távvezérelt biztonsági kapuk és lámpák, kamerák, mozgás érzékelő bejárati ajtó, fűthető medence, az egész házban működő hangszóró rendszer gondoskodnak a biztonságról.


Belül pedig nagy sebességű internet és otthoni hálózat, házimozi – természetesen külön helyiségben – pro-hang akusztikával, egyedi süllyesztett és távvezérelhető galéria világítás, távvezérelhető árnyékoló rendszer találhatók. A szobákat francia tölgy padló, a konyhát és a bárt fehér Carrera márvány burkolat borítja. A konyhabútor egyedi tervezésű, tölgy, a munkapult fekete, félig fényes gránit. A konyha egyébként Dacor Epicureus és Miele konyhagépekkel felszerelt.


A 7 fürdőszoba mindegyikében mozgásérzékelős csaptelepek, Vibra-coustic és aromaterápiás kádak és fűtött padló időzített termosztáttal biztosítják a kényelmet. A SPA egységben, melyet 8 személyre méreteztek üvegmozaik csempe, meditációs sarok, bárpultra néző kandalló, tájkép világítás, masszázságyak nyújtanak kikapcsolódást és felfrissülést. Aztán ki ne hagyjuk a kültéri konyhát a BBC-val és a pizzasütő kemencével, no meg a bárpulttal és a mini fűszer és gyümölcskerttel. És el ne felejtsem, van még külön kutyafuttató is.


Ami pedig a legfontosabb és aktuális: a villa eladó! Irányára 1 300 000 dollár, azonnal beköltözhető.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Való Világ 5 villa enteriőr design
Az RTL Klub Való Világ valóságshow ötödik szériájának helyszínét, a VV villát a Moodoo design kreatívjai tervezték a KREA iskola csapatával.


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)