Design
Design  »  Enteriőr  »  Minimál stílusú lakás Barcelonában
Enteriőr

Minimál stílusú lakás Barcelonában

Élménydesigner
Egy ilyen, a Földközi-tengertől karnyújtásra lévő lakás, mely az egyik legnépszerűbb városban, Barcelonában található, érthető okokból sokak álma lehet.
A mediterrán helyszín és a modernizmus – Susanna Cots katalán tervezőnő munkáját szemlélve – úgy tűnik egymást erősítő tényezők. A Földközi-tenger közelsége nem feltétlenül sarkallja a designert a helyi sajátosságok felvonultatására, amit viszont láthatunk nagyon is merít ebből a forrásból.

Minimalista stílusú, ám bensőséges hangulatú nappali tele design holmival: Roche Bobois szófával, Susanna Cots tervezte polccal, Marset lámpával és Kreon asztallal

Az étkezőt a nappalitól a két méteres kandalló választja el

Az étkező mögött a vendégszobát rejtő konyhafülke látható

Susanna a parttal párhuzamosan helyezkedő, 150 négyzetméteres épület belső terét ugyancsak a parthoz igazodva tagolta, ezzel is hangsúlyozva a tenger közelségét. A Sant Andreu de Llavanares negyedben található ház amolyan második otthona a megbízónak, aki arra kérte a tervezőt, hogy minél inkább az egyszerűségre és nyugodt hatásra törekedjen. Ennek a kívánságnak Susanna a világítás gondos megtervezésével, valamint a színekkel és részben a berendezéssel maximálisan eleget tett.

A rusztikus étkezőasztalt Susanna Cots tervezte és újra hasznosított fából készíttette el, körülötte Miguel Mila székei

A konyhapult reggeliző sarokban végződik

A konyhabútort Susanna Cots tervezte, a lámpa a Luce Plan design darabja


A fehér, mint uralkodó szín az egyszerű bútorzattal együtt, személyessé és rendezetté teszi a belsőt, míg a fények és árnyak váltakozása nyugalmat áraszt mindenütt. A terek átláthatók, világosak, funkcionálisak és kényelmesek. A konyhát például fülkének tervezte Susanna, melyben nem csupán a konyhaszekrény kap helyet, hanem a vendégszoba is – természetesen egymástól függetlenül. A nappalit az étkezőtől a két méter hosszú kandalló választja el, így a párhuzamos vonalak további hangsúlyt kapnak. A belső térre jellemző fapadló a teraszon folytatódik, mely így a belső tér szerves folytatásává válik. Rendhagyó és látványos megoldás a hálószoba padlóburkolata, mley az ágy mögötti falon, fejvégként folytatódik.

A hálószoba padlója a falra fut, különleges fejvéget képezve ily módon

A tükör kerete újrahasznosított fából készült

Ötletes tárolóegység a fürdőszoba és a hálószoba közötti falba süllyesztve - Susanna Cots tervei alapján


A minimál stílus különösképpen jól érvényesül ebben a lakásban. Semmi sem túlzó: nem túl kevés, nem túl rideg, otthonos, de nem modoros, nem mesterkélt. Az enteriőr tökéletes a maga nemében.

A szaniterek a Bathco és a Hansgrohe design termékei

Helytakarékos megoldások a vendégszobában

A nappali a teraszon folytatódik. A burkolat ugyanúgy tölgypadló, mint a belső térben


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)