Design
Design  »  Enteriőr  »  Műemléklakás modern köntösben
Enteriőr

Műemléklakás modern köntösben

Élménydesigner
Műemléki környezet és design berendezés egyenlő harmónia. A két véglet igenis összhangba hozható, nem is akárhogy. Példa Berlinből.
Berlin az utóbbi évek egyik leginspirálóbb európai városa lett. Ami Párizs volt a 19. században, az a német főváros most. Ez a szellemi energia, a sok ötlet az otthonokon is nyomot hagy.


A Berlin Rodeo belsőépítész iroda vállalkozott arra a feladatra, hogy a berlini állatkert közelében álló, régi épület egyik műemlék lakását újjáépíti, a 21. század igényeihez igazítja. Mindezt úgy, hogy az eredeti értékek ne sérüljenek. A műemléki előírások Berlinben sem nevezhetők lazának, így bőven volt mihez igazodni.


Az impozáns belmagasság, a stukkókkal díszített mennyezet, a külső és a belső nyílászárók eredeti formájukban megmaradtak. A legnagyobb változás a burkolatokat és a gépészetet érintette.


Valószínűleg kevesen engednék meg maguknak azt a merész lépést, hogy egy műemlék lakást modern design bútorokkal rendezzenek be, pedig egyik nem zárja ki a másikat. A polgári lakás méretei – 180 négyzetméteres alapterület – lehetőséget adnak arra, hogy a formatervezett, sőt, néhol formabontó darabok igazán érvényesüljenek. Meglepő fordulatokban sincs hiány, mint például a nappaliban elhelyezett, csővázra sorban ültetett, kiselejtezett szocreál irodai székek, vagy a franciaajtó és ablak közé kifeszített függőágy. A hálószoba velencei tükre jól megfér Verner Panton székeivel és a klasszikus franciaággyal, a régi fűtőtestek műkő és réz burkolata a retró kisbútorokkal. Az összhang tökéletes, hiszen a tervezők mindent mértékkel alkalmaztak, ügyelve a stílusok kifinomult variálására.Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)