Design
Design  »  Enteriőr  »  Nagy lakás kis helyen
Enteriőr

Nagy lakás kis helyen

Élménydesigner
Az elmúlt bő tíz esztendő tapasztalata alapján állíthatom, hogy a minimál több mint múló divat. Erre alapozva tervezték ezt az amszterdami apartmant.
A 45 négyzetméter alapterületű apartman lényegesen nagyobbnak tűnik valóságos méreteinél. Mintha legalább 70 négyzetméteren járnánk, pedig nem. A trükkért az i29 belsőépítészeti iroda a felelős.

Fotó: i29 / interior architects

Thomas van Liempd tervező szűkösnek találta az eredeti teret, ezért alapjaiban forgatta fel a lakást és mesterien bánt a minimál stílus eszközkészletével. Az új elrendezésben az összes funkciót egyetlen fali egységbe pakolták. Az előszoba, a gardrób és a konyhai berendezések egyetlen, fenyőből készült fal mögött találhatók és szükség szerint szem elől elrejthetők. A szemközti falat ugyancsak fenyőborítás fedi, és itt kapott helyet a kandalló a paddal – nálunk kemencepadkának neveznék –, valamint egy szobai tároló egység.A tervező és munkatársai a legegyszerűbb térnövelő módszert alkalmazták: a padlót, a mennyezetet és a falakat is fehérre festették, csupán a kandalló, a pad és az egyedi tervezésű asztal kaptak antracit szürke színt. A változatosság kedvéért bekerült még az enteriőrbe egy fűzöld kanapé, ami így uralhatja a jóformán üres teret.Elsőre talán üresnek és ridegnek tűnik az összkép, ám gondoljunk csak bele: az ötlet zseniális. Egy ilyen apró térben  teljesen felesleges hasznos helyet ellopni szekrényeknek, polcoknak, különféle szerkentyűknek, ha mindezt a falba is helyezhetjük, és könnyedén eltüntethetjük. Aztán örülhetünk a kis nagylakásunknak.Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)