Design
Design  »  Enteriőr  »  Óceánra néző penthouse Sydney-ben
Enteriőr

Óceánra néző penthouse Sydney-ben

Élménydesigner
Sydney elegáns külvárosában, Harborside-ban épült ez a penthouse lakás az 1950-es évek végén, melyet sikerült tökéletesen 21. századira alakítani.
Darling Point, ahol a ház áll, az öböl fölé megasodó egyik domb, remek panorámával a közeli yachtkikötőre és az öbölre. A lakás 100 négyzetméter alapterületű, 55 négyzetméteres terasszal – kiváló adottságok. A Christopher Polly Architect építészei teljes körű átalakításra kaptak megbízást, így mind a külső, mind pedig a belső terek egyedi konfigurálására sor került.

Szimbolikus határolók választják el a helyiségeket (Fotó: Brett Boardman Photography)
A lakás minden helyiségéből nyílik kijárat a teraszra


A cél, az intim és a közösségi zónák világos elkülönítése, illetve a fizikai és vizuális kapcsolatok erősítése a külső és belső terek között, tökéletesen megvalósult. A határoló falakat – ahol statikailag lehetett – elbontották, gyakorlatilag a közösségi zónát egyterűvé alakították. Csupán szimbolikus határolók, tartóelemek maradtak. A határolást többnyire vizuális eszközökkel – térbe állított étkezőasztal, kanapék – valósították meg, illetve alkóvokkal, falnyílássokkal jelezték.

Az acélvázas pergolával beépített lamellák tökéletes védelmet nyújtanak a teraszon
A terasz a nappali és az étkező szerves folytatása
A konyhából egy lépés a terasz


A terasz „U” alakban veszi körbe a belső teret. A kint és a bent összeér, hála a nagyméretű üveg tolóajtóknak, melyek szinte folyamatosan nyitva vannak. A lakás több helyiségéből is nyílik kijárat a teraszra: a konyhából és a hálószobából is kiléphetnek ide a lakók.

A teraszra épített grill konyhát mindennel felszerelték
A terasz külön szobaként funkcionál a belső terek mellett


A csaknem lakás méretű teraszon grill konyha és tárolók bővítik az egyébként sem szűkös belső teret. Az itteni klímának köszönhetően a lakók szinte egész évben élvezhetik a terasz nyújtotta előnyöket.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)