Design
Design  »  Enteriőr  »  Otthon és munkahely parányi térben
Enteriőr

Otthon és munkahely parányi térben

Élménydesigner
Az otthoni iroda kialakítása kényes kérdés, ám a taipei-i tervezőpáros példát mutat arról, milyen kompromisszumokat érdemes megkötni a siker érdekében.
Taipei belvárosában áll az a több mint 40 éve épült ház, melyben a Ganna Studio irodája, és egyben a két tervező, Shih-Jie Lin és Ting-Liang Chen otthona található. A városnak ebben a részében főként katonai családok és hadi özvegyek éltek, így telis tele van történelmi emlékekkel, sőt, megmutatja Taipei régi arcát is. A tervezők úgy akarták átalakítani a lakást, hogy az némileg őrizze eredetiségét, de közben megfeleljen a modern igényeknek is. Szerették volna együttlátni a coulour local-t a klasszikus, európai belsőépítészeti elemekkel úgy, hogy ez a lakás nem csupán munkahelyüknek, hanem otthonuknak is helyet ad.

A konyha az étkezővel. A díszes fal takarja az irodát (Fotó: MW photoinc)

A konyha egy légtérben van a nappalival, ahonnan diszkréten belátni az irodába

Modern és klasszikus elemek harmonikus ötvözete.
Ez jellemzi a Ganna Studio otthoni otthoni irodáját

A modern és hangulatos fürdőszoba


Anélkül, hogy a szerkezetben bármilyen változtatás történt volna, a végeredmény a klasszikus és modern stílus harmonikus ötvözete, melybe rafináltan integrálódik az irodaként működő közösségi rész. A terek elválasztását nagyon egyszerűen, mozgatható falakkal, függönyökkel, tolóajtókkal oldották meg, így az idebent tartózkodóknak kevésbé támad az az érzése, mintha sok apró helyiségen kellene átvágnia magát. A térérzet sokkal szabadabb, átláthatóbb, ám szükség esetén az elválasztás szinte észrevétlenül megoldható. A leglátványosabb elem az a barokkos pompával díszített forgatható fal, mely a nappali-étkezőt választja el az irodától.

Mozgatható falak működés közben

Európai jegyek a távol-keleti lakásban

A konyha az étkezővel a lakás lelke

A hatalmas üvegfelületeknek hála az apró helyiségeket átjárja a természetes fény


A berendezés egyébként modern, szinte a minimál határait súrolja, mindeközben játékosan könnyed, kicsit bohém. A szürke tónusait és a nyers fa színeket felvonultató palettát a meglepetésszerűen szembejövő pirosak, pinkek, zöldek teszik megunhatatlanná. Az aprócska belső kert üdítően hat a tömbszerű épület első emeletén. Az üveg harmonika- és tolóajtóknak köszönhetően a belső terek egybenyithatók a kerttel, ezzel is növelve az alig 50 négyzetméteres lakás alapterületét.

A modern, bohém hangulatú nappali

Az irodából nyíló hálószobát egy függöny választja le

A parányi kert egybeér a konyha-étkezővel

Design és hagyományos távol-keleti bútorok keverednek mindenütt a lakásban


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)